Skillnaden mellan befolkning och provPopulation vs Prov

Ordet 'population' betyder helt enkelt kroppen eller totala antalet invånare i samma art på en plats eller område, oavsett om det 'sa land, stad, stat eller ett område eller distrikt. Det kan också innebära eller avser en viss ras eller klass. ett exempel på detta är den infödda befolkningen och studenter. populationer kan antingen vara liten eller stor beroende främst på det geografiska område som du fokuserar på. i statistik, men det ger oss en något annorlunda innebörd för ordet 'population'. i statistiken kan hänvisa till individer som inte nödvändigtvis animera. det är den grupp av data, individer, prov eller objekt som du är att få din information för statistisk studie. population också ibland kallas ' universum. 'det är helt eller hela samlingen som skall analyseras eller studerat. den rymmer totalt föremål av intresse.

Ett prov är en liten del eller som tas från något om det 'sa viss ras, invånare, data eller objekt att visa eller att vara representativa för hela. Dess betydelse statistiken är ganska lik sin ursprungliga betydelse. I statistiken ett prov representerar en del av befolkningen som du kommer att testa eller studera. med andra ord, är det en delmängd av befolkningen. det är en del av det och alla dess egenskaper. ett prov bör slumpmässigt så att det finns inga fördomar och du kommer att vara säker på att ditt prov täcker alla kännetecken på ditt valda befolkning annars din resultatet är ogiltigt. i korthet kan vi helt enkelt säga att varje individ av provet som du har tagit är medlem i din målgrupp. det är bra att få prover, eftersom det är svårt att studera och få din information som behövs från hela hela.Här är några fördelar varför vi samlar prover i stället för övervakning eller studerar hela befolkningen. Först av allt, i forskning och samla din information, skulle det vara kostsamt och mycket opraktiskt att faktiskt arbeta på det hela taget i stället för att bara ha stickprov. Ha alltid i åtanke att prover har också egenskaper hos befolkningen. Du don 't måste att kartlägga alla bara för att få uppfattning om deras egenskaper. För det andra, det sparar tid att bara fokusera på ditt prov. Det skulle ta lång tid att kartlägga, samla information och analysera resultaten från befolkningen som helhet. på grund av att det är tidskrävande och har en hel del data för att analysera möjligheten att begå fel är högre. du har en massa data som du kan över ser. Jämföra prover från befolkningen, prover är mer kontrollerbar och lättare att hantera och studera. alltid vara säker på att ditt prov är slumpmässigt så att du kommer att få en bättre bild av de egenskaper eller information som du letar efter i befolkningen.
Sammanfattning:

1. När du talar om befolkningen, är det som hänför sig till det hela. Ett prov är en del av befolkningen som du slumpmässigt väljer att representera helheten.
2. Varje medlem av ditt prov hör till befolkningen. i ditt prov vilket innebär att varje individ bär egenskaper av befolkningen.
3. Om du vill ha mer exakta resultat i dina studier, måste du välja ditt prov slumpmässigt och utan fördomar.
4. En undersökning eller studie till hela befolkningen har en större möjlighet att få felaktiga resultat än att studera bara din kontrollerade prov.