Skillnaden mellan fasta och avhållsamhetFasting vs Abstinens

Fasta och avhållsamhet är två mycket relaterade begrepp och metoder som gjorts av fromma katolska valör. Fastan är uppdrag under Ash onsdagar och bra fredagar (dessa dagar förekommer endast en gång per år). Medan fasta anses av vissa sekter att vara den handling av totalt inte äta någon mat, den katolska kyrkan understryker att det är bara en minskning av din normala dagliga födointaget på angivna Heliga dagar för observation. Detta görs eftersom det sägs vara en handling av ånger som hjälper en att gå bort från vägen för synd och återvända till armarna på Gud. Dessutom är detta sägs hjälpa uttrycka sorg för de synder som begåtts.

För att vara exakt, är fasta praxis att äta en vanlig fullständig måltid per dag under nämnda dagar för observation. Tillsammans med detta, är det fortfarande tillåtet att ta i två små måltider i andra delar av dagen. Dessa ytterligare måltider bör inte vara i överskott i förhållande till det belopp som förbrukas under vanlig måltid. Ovanpå detta, äta mellanmål inte är tillåtet när man snabbt.
Den katolska kyrkan betonar tydligt detta som en metod som måste göras av alla katoliker 18 år gammal till 59. Det finns dock vissa fall att undantag måste anses till exempel när en person är sjuk och oförmögen att fasta. Andra katoliker som är utvecklingsstörda eller som är handikappade inte heller ombedd att fasta. Till ammande mödrar, gravida kvinnor och kroppsarbetare, kan fasta bara betraktas som ett alternativ. Det är bara uppmuntras för dem och inte behövs. Livet är viktigare än bruket av fasta.

Å andra sidan, är avhållsamhet en annan handling av ånger som inte iakttar konsumera kött i din kost eller måltider. Ett bra alternativ för denna livsmedelsprodukt är fisk, vilket är ganska tillåten under tider av avhållsamhet. Till skillnad från fasta, har avhållsamhet ett bredare spektrum av täckning som det uppdrag för de ålder 14 och uppåt. Dessutom, bortsett från den vanliga iakttagande av fasta under askonsdagen och långfredagen, abstinens krävs också under alla Lenten fredagar. Andra fromma katoliker öva avhållsamhet varje fredag ​​under hela året. Detta har visat sig vara vanligt bland många amerikanska katoliker. Kyrkan betonar också att andra ånger- handlingar skall utövas i fall personen inte kan göra avhållsamhet.Sammanfattning:

1. Bland katoliker är fastan en minskning av den normala mängden livsmedelskonsumtion per dag: en vanlig måltid plus två andra mindre måltider utan tillhandahållande av snacks under de Heliga Dagarna för observation.
2. Bland katoliker, är avhållsamhet utelämnandet av kött och andra köttprodukter, med undantag för fisk, i kosten under de Heliga Dagarna för observation.
3. Abstinens utövas av en bredare åldersgrupp katolska individer 14 och upp till skillnad från fasta som utövas av katoliker 18 år gammal till 59.