Skillnaden mellan guiden och WarlockGuiden vs Warlock

'Wizard' och 'Warlocks' förstås vara manliga magiker som utövar magi för goda och dåliga skäl. Vissa tror att 'guider' var kloka människor som praktiserade magi för att hjälpa andra, och 'trollkarlar' var magiker som var onda och vanligtvis praktiseras magi för sitt eget bästa och uppnå mer makt. Det beror helt på kultur, mytologi, och de olika föreställningar och folklore av olika kulturer. Några andra ord som används för manliga magiska utövare är: 'mage', 'trollkarl' etc. I grunden är dessa ord som används för den manliga motsvarigheten till häxor.

Ordet 'guiden' och 'warlock' används ibland omväxlande, men ursprunget av båda de ord härleds från två olika epoker och har olika betydelser. Till exempel i den Wiccan community 'warlock' hänför sig till en offensiv, specifik betydelse. Båda orden ses och förstås av människor i olika samhällen på olika sätt. 'Warlock' är ett ord som kommer från ordet 'waerloga.' Det betyder 'ed brytare, s,' förrädare ',' bedragare ', och användes i fornengelska, medan' wizard 'härrör från ordet' wysard 'som betyder' vis '. Det härstammar från ordet som används i medelengelska .

Som ordet betydelser antyder var 'trollkarlar' uppfattas av många samhällen som människor som bedragna, bröt eder, och var förrädare och begagnade magiska krafter för att få vad de ville utan moral. De ansågs vara negativa tecken jämfört med 'guider' som ansågs vara människor som praktiserade magi men hade mycket starka moraliska värderingar och var kloka män. De tros hjälpa andra och rådde folk att använda sin visdom.I många samhällen var 'trollkarlar' tros vara betydligt mer avancerad än 'guider' och ägnat sig mycket komplicerade, magiska praxis. De var förgängliga, inte bryr sig mycket om andra människor, och var främst intresserade av att uppnå högre magiska krafter. Till exempel i den medeltida kristna gemenskapen, 'trollkarlar' var människor som utförde trolldom. De var ovanligare än häxor och skulle åtalas för sin trolldom, medan 'guider' ansågs vänliga, kloka och rådgivare i samhället. I moderna dagar, är 'wizard' används för att hänvisa till någon som är mycket bra på sitt arbete som en 'programvara wizard' betyder någon som är utmärkt och nästan geni på hans arbete.

'Warlock' i Wiccan samhället innebar någon som hade förvisats från sin coven eftersom han bröt eden som Wiccans ta sina eder mycket allvarligt. I denna gemenskap, kan den användas för en manlig eller en kvinnlig och anses vara en mycket kränkande ord. Så i princip de två orden har positiva och negativa betydelser, och skillnaden är mellan gott och ont.
Sammanfattning:

1. 'Warlock' är ett ord som härrör från gamla engelska betyder 'förrädare', 'bedragare' och 'ed breaker'; 'Wizard' är ett ord som har hämtats från Mellersta engelska betyder 'vis.'