Skillnaden mellan kärlek och somÄlskar vs Liksom

När det gäller de känslor inblandade i relationer mellan män och kvinnor, det finns en hel del gråzoner, athough, vissa är oftast tydligt definierade. Ett exempel på det senare, är det sätt som de flesta människor kan skilja de känslor som de har för någon som de vill, och någon de älskar.

Låt 's ta förhållandet mellan en mor och hennes son som ett exempel Naturligtvis skulle din son inte säga.' Jag gillar dig, mamma 'C istället' s 'Jag älskar dig, mamma'. I detta fall, skillnaden mellan kärlek och gillar är att de känslor mellan förälder och barn är något som är ovillkorlig. Ett barn föds älska sina föräldrar, så känslan är djupt inbäddade och kommer naturligt.

Men om kärleken är ovillkorlig, vad sägs om att gilla någon? Detta har något mer att göra med romantik, än faderlig kärlek. De flesta män och kvinnor som befinner sig i en ganska ny relation är vanligtvis tveksamma till att uttrycka sina känslor. Så i stället för att säga: 'Jag älskar dig', direkt, säger de: 'Jag gillar dig', istället.

I den komplexa värld av kärlek, dejting och relationer, lätt erkänna att du älskar någon kan skrämma den andra personen bort '' eftersom det innebär ett långsiktigt åtagande. För män och kvinnor, släppa kärlek är oftast en signal att förhållandet växer att vara allvarligare och kan så småningom leda till äktenskap.

Låt 's ta en titt på flera av de viktigaste skillnaderna mellan älskande och smak. Gilla någon innebär att du är nöjd att vara med den personen, medan älska någon innebär att du absolut inte kan stå ut med att vara utan den personen. Som klyscha som det kan verka ger smak du den ökända fjärilar i magen '' men kärleksfull någon innebär något mycket djupare än så.

Allt som allt, skillnaden mellan kärlek och vilja har något att göra med djupet av dina känslor mot någon. Tycke kan ge dig den varma, fluttery känsla inuti '' men det 'är mestadels ytlig. Love, å andra sidan, innebär mycket djupare, komplexa känslor, vilket gör det till ett av de största känslor som du någonsin kommer att ha i ditt liv.Sammanfattning:

1. Kärlek är en ovillkorlig känsla, medan liknande är en mer urvattnad version av kärlek.

2. älska någon innebär att han eller hon betyder allt för dig, medan tycke någon betyder att du är helt enkelt glad att vara med den personen.

3. Kärlek innebär djupare, starkare känslor, medan liknande är mer av ett anbud känsla för den sakkunnig någon.