Skillnaden mellan GCSE och IGCSEGCSE vs IGCSE

'GCSE' betyder 'General Certificate of Secondary Education' och 'IGCSE' betyder 'International General Certificate of Secondary Education.' Även om båda är generella certifiering för gymnasieutbildning, är ett internationellt erkänd examen.

Internationella General Certificate of Secondary Education som är internationellt erkänd liknar GCSE. Den General Certificate of Secondary Education är på modet i England, Nordirland och Wales.

Det var vid University of Cambridge International Examina som utvecklat International General Certificate of Secondary Education 1988. IGCSE certifieringen är främst ges till studenter utanför Storbritannien som gynnar engelska kvalifikationssystem. Men för närvarande, de privata skolor i Storbritannien är också erbjuda IGCSE syftar till bättre standarder för studenterna.

Vid en jämförelse mellan undersökningen och kursplanen är IGCSE känt för att vara hårdare än GCSE. Det är svårt att få ett högre betyg i IGCSE än att få ett A eller A + i GCSE. I jämförelse med den gcse har IGCSE en utmanande läroplan.

IGCSE certifiering ges baseras på individuella ämnen och kurser. Detta innebär att en student får IGCSE certifiering för varje ämne. Så IGCSE certifiering är inte en grupp certifiering. Läroplanen för IGCSE innefattar en första språk, andra språk, vetenskaper och matematik. Kandidaterna som går till en IGCSE kan också välja olika ytterligare kurser som sträcker sig från kreativ konst till samhällsvetenskap.GCSE tentor gjordes obligatorisk i slutet av 1980-talet. Den ersatte GCE ordinarie nivå och certifiering av gymnasieutbildning tentor.

Vid en jämförelse med GCSE är IGCSE den största leverantören av examen internationellt.

Sammanfattning:

1. 'GCSE' betyder 'General Certificate of Secondary Education och' IGCSE ': Internationella General Certificate of Secondary Education.
2. Det var University of Cambridge International Examina som utvecklat International General Certificate of Secondary Education 1988. IGCSE certifieringen är främst ges till studenter utanför Storbritannien som gynnar engelska kvalifikationssystem.
3. GCSE tentor gjordes obligatorisk i slutet av 1980-talet. Den ersatte GCE ordinarie nivå och certifiering av gymnasieutbildning tentor.
4. När man jämför undersökningen och kursplanen är IGCSE känt för att vara hårdare än GCSE. Det är svårt att få ett högre betyg i IGCSE än att få ett A eller A + i GCSE.
5. I jämförelse med den gcse har IGCSE en utmanande läroplan.