Skillnaden mellan Hex och förbannelse Hex vs Curse

Har du någonsin önskat någon otur? Har du någonsin velat dåliga saker att hända med någon som har förolämpat dig? Det kan bara vara på ditt sinne, men vissa människor kanske gå lite längre genom att gjuta en hex eller en förbannelse på sina motståndare.

Ordet 'hex' är både ett substantiv och ett verb som antingen kan vara transitiva eller intransitivt. Det kan hänvisa till handlingen att öva trolldom eller håller på att sätta en ond förtrollning över någon eller något. Det är också ibland hänvisas till som en jinx.
Det är också synonymt med orden 'charm' (att sjunga eller recitera en magisk besvärjelse), 'förtrolla' (att påverka genom besvärjelser och charm), 'förhäxa' (att kasta en trollformel över), eller 'strike' (för att påverka någon eller något med en magisk trollformel).

En hex väntas ge otur att den som sätts under den. Det anses som en ond spell eftersom den vill dåliga saker att hända som det är gjuten. Åsamka och avlägsnande av hexes ofta görs av dem som utövar trolldom, och de kan hittas i varje samhälle i de flesta delar av världen.

Ordet 'hex' har använts i Pennsylvania sedan början av 1800-talet där det fanns ett antal tyska och schweiziska invandrare. Det kom från Pennsylvania Dutch / tyska ordet 'hexe' som betyder 'att utöva trolldom eller trolldom.' En hex kan också betraktas som en förbannelse som är en önskan om att någon eller något kommer att möta olycka, allvarliga svårigheter, otur, eller tragedi. Vissa människor tror att en förbannelse tillsammans med sina ritualer har en kraft som är svårt att undvika. Man tror att en förbannelse åsamkas av befogenheter utöver den naturliga världen. Människor kan göra förbannelsen genom trollformler, böner till gudarna eller en naturlig anda, förbannande, och fördömde. Det är en övernaturlig kraft som gör att det träder i kraft.Förbannelser är ofta bara talat, men det finns också skriftliga sådana. Det har praktiserats sedan början, och även i dag många människor fortfarande praktiken. Även den katolska kyrkan använder den för att fördöma medlemmar i kyrkan som blir bannlyst. Ordet 'förbannelse' kom från den gamla engelska substantiv 'curs' (en bön som skadar drabbar en) och verb 'cursian' (svära profanely). Orden kan ha kommit från den gamla franska ordet 'curuz' (ilska) eller det latinska ordet 'läroplan' (naturligtvis).

Sammanfattning:

1. En hex är det praxis att kasta en ond spell över något eller någon medan en förbannelse är det praxis att önska otur och dåliga saker att hända någon eller något.
2. Både en hex och en förbannelse innebär ritualer och besvärjelser. Medan hexes endast göras av dem som utövar trolldom är förbannelser görs av de flesta människor inte bara genom häxor.