Skillnaden mellan GED och High School Diploma GED vs High School Diploma

GED eller General Educational Development och en high school-examen är certifikat som gör det möjligt för eleverna att gå till högre nivåer.

När en elev slutför gymnasiet, är han eller hon belönas med en gymnasieexamen. Men GED är bara ett test för att utvärdera om en person har kunskaper i en high school student.

I de flesta fall går bara en avhopp från skolan för general Educational Development. Det är av denna anledning som det har en negativ stigma fäst vid den.

När man talar om GED och High School diplom, det finns en stor skillnad i den ålder då man kan anmäla sig till heller. I de flesta regioner, en person som är minst 16 år kan ta testet General Educational Development. Nämnda studerande får inte ha examen från high school och kan inte vara närvarande inskrivna i high school. För en high school-examen, det finns ingen åldersgräns, men ska studenten ha genomgått den fastställda kurser.

Det finns också en skillnad i längd av kursen. En student som vill ha en high school-examen kommer att få vänta i fyra år att slutföra kursen, även om de flesta studenter slutföra kursen på bara tre år. Såvitt General Educational Development beträffar är det bara en sju timmars test på fem försökspersoner.General Educational Development infördes 1942, främst för soldater som återvände från kriget att fullfölja sin utbildning.

Liksom gymnasieexamen är GED också accepterat för fortsatt högskoleutbildning och även för att få vissa jobb. Men de möjligheter som en high school-examen innehavare blir inte tillgängliga för en person som har en GED.

Sammanfattning

1. När en elev slutför gymnasiet, är han eller hon belönas med en gymnasieexamen. Men GED är bara ett test för att utvärdera om en person har kunskaper i en high school student.
2. Endast en avhopp från skolan går för en General Educational Development. Därför varför det har en negativ stigma fäst vid den.