Skillnaden mellan amerikanska och japanska skolorAmerican vs japanska skolor

Det finns vissa skillnader mellan amerikanska och japanska skolor, och dessa skillnader innefattar mängden skoldagar som besöks av barn och skolformer som finns, liksom trycket på barn i syfte för dem att uppnå bra betyg.

I Japan, barnen går i fler skoldagar än barnen i Amerika. Deras år består av 240 skoldagar, som uppgår till mer än 720 ytterligare dagar i samma 12 år skolgång period. Den enda sanna semester som de har är under vårsäsongen, och detta är den tid då de flyttar från en klass till en annan. De har också vissa helgdagar under sommarsäsongen, men under denna semester de fortfarande har läxor och annat arbete för att slutföra. Lärarna lider i detta avseende också, för de har bara två veckors semester per år.

Samma läroplan och kursplan gäller alla japanska skolor, och det sägs att bli enorma påtryckningar på barnen att studera hårt och prestera bra i skolan. Även om detta tryck har orsakat många japanska barn att göra bra i internationella tester, har det lett till vissa mindre önskvärda omständigheter, såsom en ökning i fall av självmord. Även med detta tryck dock verkar det som om kunskapsnivån om en japansk student är lägre efter examen från high school än den amerikansk student.

Japanska studenter testas för att se om de förtjänar att komma in high school och college. De barn som don 't klarar detta test kommer att närvara karriär-orienterade skolor. Ofta är dessa kunskaper kan leda till en livstid av anställning.Även amerikanska skolor kan betraktas som ganska brott rids och våldsamma ibland, eller i vissa områden, det finns utmärkta skolor tillgängliga. Likaså i Japan, det finns bättre och sämre skolor. Skolorna i Amerika består av olika odlade studenter, medan i Japan, det är mer av en enhetlig kultur. Jämfört med detta faktum, de japanska skolor är relativt lugnt och välskött. Japanska barn undervisas från tidig ålder att respektera de äldre, liksom andra som är yngre än de själva. Japanska föräldrar är kända för att vara berörda mer om ansvar för sina barn, snarare än rättigheter för sina barn; och japanska barn sägs vård och respektera sina vänner.

Barn som går i skola i Amerika inte möta en sådan enorm press som barnen i japanska skolor. De har också färre skoldagar och mer semester. En fördel med amerikanska skolor, är att de har tillgång till den nya tekniken, medan japanska skolor har användningen av jämförelsevis mindre teknik. Även om det är ett faktum att japanska barn prestera bra i skolan, om en amerikansk student studerar hårt, kan han eller hon uppnår bara samma utmärkta resultat.

Sammanfattning:

1. Japanska skolor arbetar för flera dagar på ett år jämfört med amerikanska skolor.
2. japanska studenter är pressade till att arbeta hårdare än amerikanska studenter.