Skillnaden mellan ADHD och GiftedADHD Vs begåvad

Många föräldrar göra några frågor om den mentala statusen för deras barn eller barn alldeles särskilt om de märker något ganska ovanligt i beteendet hos sina barn. En av de vanligaste frågorna som tas upp är om deras barn är en ADHD patient eller en begåvade barn.

Ja det är ett faktum att många har kommit att förvirra begåvad från ADHD, mycket mer eftersom ett barn kan vara både samtidigt. Detta är verkligen förvirrande för den gemensamma förälder som inte har någon bakgrund med psykiatrin och konceptet på normal barns tillväxt och utveckling. Men för att sammanfatta, nedan är några av de mest märkbara beteenden som förekommer i de två typerna av barn.

De beteenden som tyder på ADHD är:

1. Kan inte hålla eller upprätthålla uppmärksamhet i de flesta fall

2. Barnet är inte persistent på att göra specifika uppgifter som inte har några omedelbara konsekvenser (positiva eller negativa)

3. Impulsiv och kan inte fördröja tillfredsställelse

4. Kan inte följa enkla order att justera sina sociala beteenden i vissa sammanhang

5. Även om de flesta barn är normalt aktiv, ADHD-patienter är bara mer aktiva till den grad att vara rastlös (hyperaktiva).

6. Kan inte hålla sig till de mest grundläggande regler eller förordningar

För den andra kategorin, som är de beteenden som antyder giftedness, de specifika exempel beteenden är:1. Kan ha dålig uppmärksamhet och lätt blir uttråkad; ibland dagdrömmar

2. Tycker inte om att göra uppgifter som verkar vara irrelevant för dem

3. Det finns några dom släpar följande intellekt utveckling

4. Ökad intensitet kan hamna i någon makt motstånd med myndigheter

5. Mycket aktiva till punkten av att behöva endast en liten mängd sömn

Som nämnts, kan ett barn både vara en ADHD patient eller en begåvade barn. Således kan de angivna beteenden skall delas eller manifesteras i ett barn, även om inte alla beteenden faller under en kategori är närvarande.

Föräldrarna 'roll är att titta djupt in i situationen på sidan och analysera hur barnet reagerar eller beter sig i just den situation. I klass, separera ADHD barn från begåvad en skulle innebära att även om båda kan uppleva några ouppmärksamhet, begåvade barn 'bristande fokus ligger mer på honom blir uttråkad med uppgiften, lektionen eller ens läraren. Eftersom de verkar också vara mycket 'snabb', de faktiskt avsluta några grundläggande uppgifter mycket snabbare än de flesta av sina klasskamrater som tvingar dem att vänta långa timmar tills deras klasskamrater är slut. Som ett resultat kan begåvade barn vända våldsamma eftersom de reagerar på situationer som inte utmanar deras medfödda 'begåvad' förmåga. De kan även störa resten av klassen för denna fråga.

1. Begåvade barn är oftast mycket aktiva medan barn med ADHD är oftast hyperaktiva.

2. Begåvade barn är ouppmärksamma på grund av läroplanen eller icke-utmanande uppgifter till skillnad från barn med ADHD som blir ouppmärksam även med mycket grundläggande uppgifter.