Skillnaden mellan mobbning och Cyber-mobbningMobbning vs Cyber-mobbning

Mobbning är handlingen att verbalt, känslomässigt och fysiskt missbruka en annan person. Det är inte en engångs incident men sker över en tidsperiod som ett sätt att upprätthålla översittare 's överlägsenhet över den person som han är mobbning.
Det kan göras genom att endast en person eller av en grupp på platser, såsom på arbetsplatsen, hem, kyrka, gemenskap, och i skolor. Barn är mer mottagliga för mobbning, och mer än tio procent av skolbarn upplever mobbning i skolan.
Det händer oftast i korridorer, badrum, skolbussar och under gruppaktiviteter. Det kan ske på isolerade platser, men det kan också inträffa även med människor tittar på. Det är inte bara deras kamrater som trakassera skolbarn; ibland även lärare och systemet begår subtila missbruk.
Mobbning kan också hända på arbetsplatsen, i det militära, och det sker även på nätet med hjälp av teknik som textmeddelanden via mobiltelefoner och e-post, eller snabbmeddelanden via Internet.
Detta kallas nätmobbning, som är en typ av mobbning som är svåra att upptäcka, och förövaren är svårt att skilja eftersom han lätt kan uppträda som någon annan. Det innefattar att skicka hat post, hot, sexuella kommentarer och skicka falska saker om någon i syfte att genera honom.
Medan traditionell mobbning sker ansikte mot ansikte, är att offret känner den person som är mobbning honom i cyber-mobbning, översittare kan dölja sin identitet som gör honom djärvare och kunna säga och göra mer destruktiva saker att offret.
Bortsett från detta, varvid eventuella förödmjukande och falska saker sägs om offret läses och ses av tusentals människor som använder Internet. Cyber-mobbning har en mer skadlig och längre bestående effekt på offret än traditionell mobbning.
Medan cyber-mobbning kan undvikas genom att ändra telefonnummer och e-postadresser och undvika vissa chattrum, om översittare väljer att publicera förödmjukande och falska påståenden om offret på forum och hemsidor, det finns ingenting som kan göras för att förhindra det från att vara läs och ses av Internetanvändare användare när det har bokats.
Många teen självmord har tillskrivits mobbning, och med tillkomsten av nätmobbning, har antalet självmord på grund av mobbning oroväckande ökat. Det är lättare att förebygga traditionell mobbning än cyber-mobbning. I traditionell mobbning, när offret är hem, är han redan säker från mobbare, men cyber-mobbning kan ske även hemma eftersom offret kommer fortfarande använda sin telefon och dator hemma.
Sammanfattning:1. Mobbning är den verbala, känslomässiga och fysiska övergrepp av en person med en annan medan cyber-mobbning är en typ av mobbning som sker med hjälp av enheter som mobiltelefoner och datorer.
2. Mobbning är lättare att förebygga än nätmobbning.
3. Även om båda är känslomässigt och mentalt skadar offren, har cyber-mobbning en längre räckvidd och mer skadliga effekter än traditionell mobbning.