Skillnaden mellan WTI och BrentWTI vs Brent

Trots tycktes ha endast ett fåtal alternativ att välja mellan när det gäller att pumpa gas i bilen, visste du att det finns faktiskt mer än 160 olika internationellt handlas råoljor? Vad gör varje typ än är egenskaper, kvalitet och pris. Två av de vanligaste omsatta typer av råolja är WTI, eller West Texas Intermediate, och Brent. Så är en bättre än den andra i fråga om kvalitet? Som en framstår som vinnare i fråga om pris? Läs vidare för att ta reda på.

För det första 'är den WTI typ av råolja, som också är känd som Texas light sweet. Allmänhet WTI används som ett riktmärke i olja prissättning. I börsmarknaden, WTI betingar ett högre pris jämfört med Brentolja , men det fanns en instans när denne tog över WTI, förmodligen på grund av en tillfällig brist på raffinaderikapacitet.

När det gäller kvalitet, WTI betraktas som en lätt råolja, som innehåller ca 0,24% svavel. Som sådan, fick det en 'sweet crude' rating som är bättre jämfört med Brent. WTI raffineras i Mellanvästern och Gulf 370.

Kust regioner i USA.

Å andra sidan, är Brent-rå hänvisas till som en 'söt lätt rå', på grund av dess inneboende egenskaper. Sourced från Nordsjön, är Brent används för att prissätta ungefär två tredjedelar av de internationellt råoljeleveranserna i världen. Denna typ av råolja är idealiskt används vid tillverkning av bensin och medeltunga destillat, som huvudsakligen produceras i den nordvästra delen av Europa.

När du jämför priserna på dessa två typer av råolja, är WTI i allmänhet högre, även om båda sina värden i den fria marknaden kan variera kraftigt, särskilt när handlas på en daglig basis.Sammanfattning:

1. WTI är en söt råolja, medan Brent är en söt lätt råolja.

2. WTI används för att förfina större delar av bensin, medan Brent används för att göra både bensin och medeldestillat.

3. WTI-kommandon i allmänhet ett högre pris, medan Brent betingar ett lägre pris på den fria marknaden.