Skillnaden mellan japanska och kinesiska ögon Japanska vs kinesiska ögon

Det är verkligen svårt att skilja ögon närbesläktade asiatiska länder som Kina och Japan. Därför, när man frågade om skillnaden mellan de två typerna av ögon (kinesiska och japanska) svaret bör inte generaliseras till hela den kinesiska och japanska valörer.

Dessutom måste det göras känt att Kina är ett mycket stort land med många språk och underraser. Som ett resultat av detta har den kinesiska utseende blivit mycket diversifierad. Den generaliserade kinesiska utseende måste därför liknas vid hur man uppfattar den gemensamma europeiska utseende snarare än att minska det ner till mer specifika brittiska eller tyska utseende. Även om Japan har varit känt för sin långvariga isolering i det förflutna, har det skett en viss korsning mellan de två när de kinesiska påverkade Japan med buddhismen och under krigstid lägga upp till förvirringen av sina infödda framträdanden.

Därefter måste det göras känt att de kinesiska och japanska ögon aren 't verkligen små jämfört med andra raser. Det' är bara det att deras ögon är täckta av sina ögonlock gör dem verkar tinier än normalt. Ändå, här är några andra punkter att tänka på mellan kinesiska och japanska uppsättning ögon.

Den japanska ansikte är i allmänhet längre och bredare än den kinesiska ansikte. I detta sammanhang är de japanska ögon verkar bredare i sidled. De flesta japanska kvinnor verkar också ha några ögonlocket veck. Även om det inte sant för alla, japanerna har ögon som är lite vinklade uppåt.Tvärtom, den kinesiska har ofta rundformade ansikten. Även om det är svårt att generalisera hur ögonen på en multietnisk valör såsom kinesiska ser, många har observerat att de typiska kinesiska ögon är ofta vinklade något nedåt. Men en borde 't omedelbart identifiera en person med en uppåtgående vinklad öga att vara japanska eftersom det fortfarande finns ett stort antal kinesiska med sådana ögon.

Sammanfattningsvis är det inte lätt att urskilja en japansk från en kinesisk individ av blotta bedömning av hans eller hennes ögon. Du måste därför överväga andra parametrar såsom deras namn strukturer, språk, dialekter används, beteenden, modekänsla och mycket mer i att identifiera från varandra.

Sammanfattning:

1. japanska observeras att ha en bredare uppsättning av ögon än den kinesiska.
2. De japanska verkar ha ögon som är något vinklade uppåt.