Skillnaden mellan antik och vintageAntik vs Tappning

Antik och vintage avser sällsynt samling av objekt som är flera hundra år gammal och som är unika. Man kan stöta på antika smycken, Lergods och en massa andra saker. Det finns veteranbilar, vin och mycket mer. Även om två hänvisar till gamla samlar, är det lite svårt att urskilja en skillnad mellan de två.

Antik kallas ofta saker som samlas på grund av sin sällsynthet, ålder, skönhet och dess unika egenskaper. Antikviteter är föremål som visar unika i sin hantverk, design och andra funktioner. Tappning innebär en viss sak eller ett föremål som är unik och den bästa i sitt slag i en viss period.

Det har alltid finnas en kontrovers om vilken punkt bör kallas antika och som man bör kallas årgång. När man tittar på det här exemplet, kan avvikelsen mellan antik och årgång vara mer specifik. En hästdragen vagn av 1800-talet anses vara antika, eftersom det bara är en kvarleva av det ärorika förflutna. Men en renoverad 1957 Chevrolet är en vintage bil, eftersom det gäller en specifik bil av en viss period och som har en hel del samlare även i dag.Det finns fortfarande en kontrovers om antika föremål. Vissa säger att objekt som är 100 år gammal kan kallas som antika men vissa säger föremål som är 50 år gammal kan betecknas som antik.

När man talar om Vintage, är den term som allmänt relaterad till vin. Vintage har kommit från det franska ordet, vendage, vilket innebär att druvorna plockas under en viss säsong. ? Antik kommer från det latinska ordet, Antiquus, vilket betyder gammal.

Sammanfattning:

Antik och vintage avser sällsynt samling av objekt som är flera hundra år gammal och som är unika.

Antik kallas ofta saker som samlas på grund av sin ålder, sällsynthet, skönhet och dess unika egenskaper. Tappning innebär en viss sak eller ett föremål som är unik och den bästa i sitt slag i en viss period.

Vissa säger att objekt som är 100 år gammal kan kallas som antika men vissa säger föremål som är 50 år gammal kan betecknas som antik.

Vintage är en term som ofta är relaterad till vin.