Skillnaden mellan ISTJ och INTJISTJ vs INTJ

Människor har olika personligheter. Vissa föds trevligt. Vissa föds medelvärdet. Med vissa personlighetsteorier, kan man alltid finna sig ansluten till en mycket speciell personlighetsdrag. Detta drag passar dem perfekt och beskriver varför och hur de agerar ut. Dessa personlighetstyper som utvecklats av psykologer och läkare kan hjälpa människor att svara på sina egna frågor om sig själva. Psykologi sinnet kraftigt inbäddad i dessa begrepp att fullt ut förklara varför en person är som de är.

Under en tid präglad av andra världskriget, två kvinnor, en som är modern och den andra är dotter (Ms Myers och Ms. Briggs) utvecklat och publicerat en bok av 16 personlighetstyper. De gjorde detta för att kvinnor att bedöma vilken typ av arbete de är bekväma att arbeta med. Genom att identifiera vissa dikotomier, kan man identifiera vilken typ av viss personlighet de har. Detta bygger också från Carl Jung 's psykologi personlighet.

Två av dessa 16 typer av personlighet som kommer att diskuteras i denna artikel är ISTJ och INTJ.
ISTJ är 'Introvert Sensing tänka döma.' Det är också känt som 'Duty distributören.' I denna typ av personlighet, kan personen utföra de uppgifter utmärkt eftersom han eller hon har en stark känsla av uppgifter samt motivation. Han eller hon är en mestadels lugn varelse som alltid vill ha fred och ordning. Personen trivs oftast arbetar ensam och kan tillbringa en hel del tid åt att arbeta på en uppgift han eller hon är mycket intresserad på. .. ISTJ människor är också perfectionists och ofta inte har förståelse för andra människor 's känslor och känslor ISTJ människor, sammanfattningsvis är effektiva personer med stor potential och kapacitet Exempel på karriärer för ISTJ människor är: läkare, advokater, poliser, detektiver , företagsledare, militära ledare, och mycket mer.

INTJ, å andra sidan, är 'Introvert intuitivt tänkande döma.' Det är också känt som 'The Scientist.' De lever genom idéer och dom. De tror på lång sikt och inte på kort sikt. De ser också saker i ett större perspektiv snarare än de små detaljerna. De är ambitiösa människor. De har också en stor mängd självförtroende. INTJ 's är förtjust i att tänka på sig själva i deras sinnen än att tänka på andra och vara mer tillgiven. De är också födda ledare på sitt eget sätt. De är effektiva ledare som gör saker objektivt snarare än på en subjektiv sätt som är idealisk . Stora karriärer för den här typen av människor är: forskare, ingenjörer, professorer, programmerare, och mycket mer.Den stora skillnaden mellan ISTJ och INTJ människor är avkänning mot intuition del som är den andra bokstaven i båda orden. I ISTJ använder de sina avkänning förmåga att agera på eller besluta om en viss sak. I INTJ människor, de använder sina intuitioner när man tänker och beslutar. De är också snabb att förstå begrepp.

Sammanfattning:

1. ISTJ är mer fokuserad på sensor aspekten snarare än intuition när man tänker och beslutar frågor i motsats till INTJ.
2. ISTJ är också känd som 'Duty distributören' medan en INTJ är känd som 'The Scientist'.
3. ISTJ människor gör uppgifter som att vara en efterföljare medan INTJ människor skapar idéer för människor att dra nytta av precis som en ledare.