Skillnaden mellan Alfa och OmegaAlfa vs Omega

Även om man spelar 'vet hur man talar grekiska, finns det fortfarande en god chans att han' d veta och förstå vad 'Alpha' och 'Omega' är. Termerna, särskilt populärt av den kristna tron, har använts i många olika sammanhang. Alfa och Omega huvudsak avser ytterligheterna. Alpha i lekman 'mandatperiod börjar, medan Omega avslutas. De har rykte med de respektive betydelser främst på grund av kristna skrifter och läror. Men mer än så, de representerar en stor, ganska universell uppsättning av betydelser.
I det grekiska alfabetet skulle Alpha vara den första bokstaven. Det har ett värde av 1 i det grekiska siffror systemet. Alpha bär en symbol som liknar 'A' i det engelska alfabetet. Omega är den 24: e och sista bokstaven. Den har ett värde på 80.? Det symboliseras av stor bokstav bokstaven a? |.
Används som en av de olika avdelningarna i Jesus Kristus, kommer alfa och omega hittas flera gånger i Nya testamentet i Bibeln. 'S. Evighet' i detta sammanhang betyder det i början och slutet, till stor del betyda Gud Jag är A och O, början och slut sade Herren ', Revelations 1:.? 8 De flesta kristna samfund tror att det avser Jesus och Gud som de är ett. 'Alfa och omega' tolkas som att 'Jesus Kristus existerade från evigheten och kommer att finnas för evigt.' det mesta drar referens från ramen för treenigheten. Dessutom bokstäverna Alfa och omega ofta visas i juxtaposition på kristna grafik och skulpturer.
Alfa och Omega är nonchalant används i dagligt tal. Återigen den senare innebär början, den första. Det förra innebär slutet, den sista. De används oftare tillsammans som en fras, som bildar ett idiom som helt enkelt innebär början till slut, den grundläggande betydelsen av något eller den avgörande delen. Till exempel, 'The apprentice var tvungen att veta alfa och omega av direktförsäljning innan han ens kunde börja arbeta.' I detta sammanhang kan det också betyda 'helhet'. Ett annat exempel skulle vara 'Denna lilla skrot boken här innehåller alfa och omega av mitt college livet.'
Inom områdena matematik och naturvetenskap, alfa och omega symboler är nästan överallt. Alpha representerar speciellt ett antal begrepp i kemi och fysik. Dessa inkluderar alfapartiklar, alfastrålning, alfa-kol, vinkelacceleration, värmeutvidgningskoefficient av en förening (fysikalisk kemi), kvantiteter i algebraiska ekvationer, etc. Det används också för att mynta dominerande individen i en förpackning med hundar. Omvänt har Omega sin egen uppsättning av representationer inklusive ohm, SI-enheten för elektrisk resistans, vinkelhastigheten i cirkelrörelse, mångfald i statistisk mekanik, baryoner i partikelfysik, densitet parameter i astronomi, longitud av stigande nod i en omloppsbana i omlopps mekanik, fast vinkel i ett gyroskop, 'Omega är s konstant och många andra. framgår också som en kommersiell logotyp såsom fallet med Omega klockor och PlayStation' Chaitin s God of War-logotypen.
SammanfattningAlfa och Omega är bokstäver i det grekiska alfabetet. Alpha, som symboliseras av 'A' är den första, medan Omega, som representeras av stor bokstav bokstaven a |?, Är den 24: e och sista. Den förstnämnda har ett värde av 1 i det grekiska talsystemet, och senare, 80.

Orden alfa och omega har varit populärt förknippas kristna föreställningar om början och slut respektive. Frasen alfa och omega har använts för att hänvisa till Gud 'eviga existens.

Ändå behålla sin krist inspirerade mening, har uttrycket alfa och omega införlivats i dagligt tal.