Skillnaden mellan GPA och Vägt GPAGPA vs Viktad GPA

GPA är Grade Point Average, som är representationen av en student 's kvaliteter under hans akademiska år. Vägt GPA GPA och kommit i fokus när eleverna når de högre åren i vägt GPA skolan. GPA och är viktiga när man kommer till stipendier, sysselsättning, och antagning.

GPA återspeglar en student 'motivation och hans eller hennes förmåga under sin akademiska år. De flesta av masterprogrammen kräver ett minimum GPA av 3. 0 eller 3. 3. Och doktorsexamen program kräver en GPA av 3. 3 eller 3. 5. till skillnad från den normala GPA det vägda GPA anses vara mer exakt.

Grade Point Average och det vägda Grade Pont genomsnitt är baserat på poäng. I vanlig GPA eller allmän GPA, fyra punkter är en klass A, är tre poäng ett B, två punkter är en C, en punkt är en D och noll poäng innebär en F klass. I det vägda Grade Point Average, har en A klass fem poäng, B fyra poäng, C tre poäng, D två poäng, och E noll poäng.

Den viktade GPA är mer exakt i den meningen att den endast är relaterad till en särskild kurs. Å andra sidan, den normala GPA återspeglar medelvärdet av alla de kurser som tas.När normal GPA är den vanliga betygspunkt som man får, är det vägda GPA den som man får för att ta svårare klasser än de normala. Även om högskolor kanske vill veta den viktade GPA eftersom det återspeglar den relativa stränghet av de kurser som du har tagit, är det inte används för att jämföra med andra sökande. De flesta av de högskolor kommer bara titta på det vägda GPA som en återspegling av endast din prestation. Den normala GPA är bara en återspegling av det totala resultatet av alla de kurser som du har tagit.

Sammanfattning:

1. GPA återspeglar en student 'motivation och hans eller hennes förmåga under sin läsår.
2. När normal GPA är den vanliga betygspunkt som man får, är det vägda GPA den som man får för att ta svårare klasser än de normala.
3. Den viktade GPA är mer exakt i den meningen att den endast är relaterad till en särskild kurs. Å andra sidan, den normala GPA återspeglar medelvärdet av alla de kurser som tas.