Skillnaden mellan CBSE och SSC CBSE vs SSC

De flesta av de föräldrar som söker tillträde till sina barn i Indien kommer att titta på de olika kursplanerna följt av skolorna. Tidigare föräldrar som hade överlåtbara jobb valde CBSE eller ICSE, och föräldrarna som inte flyttas från en plats till en annan valde staten planen eller SSC.

CBSE, eller den centrala styrelsen för gymnasieutbildning, är en pedagogisk styrelse under regeringen i Indien. SSC, eller Secondary School Certificate, tentor omfattas de statliga myndigheter.

National Council of Educational Research and Training sätter läroplan för CBSE Det är staten styrelsen för utbildningen som ramar läroplanen för SSC.

Det har sagts att CBSE Planen långt bättre än SSC. Den CBSE betonar koncentriska läroplan, vilket innebär att de ämnen som undervisas i ett år kommer att bli en fortsättning av det föregående året, eller det kan sägas att de ämnen som är byggd ovanpå de föregående åren. Till exempel, är de ämnen av kraft, tryck och rörelse ingår i den sjätte standard; ämnena idéer kraft och friktionskraften ingår i sjunde och åttonde standard. Denna koncentriska läroplan ses inte med SSC kursplaner som är i allmänhet innehåll baserat.De flesta föräldrar föredrar CBSE eftersom det är mer praktiskt när man tar konkurrenskraftiga och urvalsprov. Till skillnad från de SSC skolor, de CBSE skolor undervisar engelska på ett funktionellt sätt, och undervisningen är mer inriktade för kommunikation.
SSC hanteras av respektive delstatsregeringarna medan CBSE har åtta regionala kontor i New Delhi, Chennai, Guwuhati, Ajmer, Panchkula, Allahabad, Patna och Bhubaneswar.

Sammanfattning:

1. CBSE, eller den centrala styrelsen för gymnasieutbildning, är en pedagogisk styrelse under regeringen i Indien. SSC, eller Secondary School Certificate, tentor omfattas de statliga myndigheter.
2. De flesta föräldrar föredrar CBSE eftersom det är mer praktiskt när man tar konkurrenskraftiga och urvalsprov.
3. Nationella rådet för Educational Research and Training sätter läroplan för CBSE Det är staten styrelsen för utbildningen som ramar läroplanen för SSC.
4. Till skillnad från SSC skolor, de CBSE skolor undervisar engelska på ett funktionellt sätt, och undervisningen är mer inriktade för kommunikation.