Skillnaden mellan Amuletter och TalismansAmuletter vs Maskotar

Amuletter och talismaner är magiska charm som bärs för att säkerställa andlig kraft eller att avvärja det onda. Tron på den? magiska krafter amuletter och talismaner är lika gammal som den mänskliga civilisationen och still going strong.

Amuletter tros ha befogenhet att avvärja negativ energi eller onda andar eller ens sjukdom. Krucifix, vitlök, kol, runor, lyckliga mynt och hästskor är några av de amuletter som har använts i århundraden. Amuletter bärs av människor som skydd och försvar från det onda omkring dem.

En talisman är precis motsatsen till en amulett. De tros ge mer makt till den person som bär en. En talisman tros ge positiv energi till den person som besitter en. Excallibur (King Arthur 'svärd), Aladdin' s magiska lampa, en magisk stav, eller en magisk hatt är exempel på talismaner. Dessa magiska föremål är slitna att ingjuta kraft, förtroende och makt till de som bär en. Talismaner tros också förbättra personlig makt i dem som bär dem. De är i allmänhet tillverkade av kristaller och ädelstenar.

Talismaner ses som naturliga förstärkare som leder en person till rätt tankar.En talisman är vanligtvis ett enda stycke, som en pedant. En amulett, å andra sidan, kan vara en påse fylld med stenar, örter och andra magiska saker.

Ordet 'talisman' härleddes från det grekiska 'telesma', vilket betyder helg ceremoni. ? Ordet 'amulett' härleddes från det latinska 'amuletum'.

Vid en jämförelse av de två magiska föremål, kan man se att amuletter kommer i naturlig form, medan talismaner är konstgjorda föremål som kan vara antingen naturliga eller icke-naturliga.

Sammanfattning

Amuletter tros ha befogenhet att avvärja negativ energi eller onda andar eller ens sjukdom. Amuletter bärs av människor som skydd och försvar mot det onda omkring dem.

Talismaner tros ge mer makt till dem som bär dem. Talisman tros ge positiv energi till den person som besitter en.

Krucifix, vitlök, kol, runor, lyckliga mynt och hästskor är några av de amuletter som har använts i århundraden. Generellt är talisman tillverkade av kristaller och ädelstenar.

Talismaner ses som naturliga förstärkare som leder en person till rätt tankar.

I en jämförelse av de två magiska föremål, kan man se att amuletter kommer i naturlig form, medan talisman är konstgjorda objekt som är antingen naturliga eller icke-naturliga.