Skillnaden mellan Coffin och CasketCoffin vs Casket

Många människor behandlar termerna 'kista' och 'kista' som samma. Men i verkligheten, det är två skilda boxar som används för de döda särskilt om du är i USA Deras främsta skillnaden är i form av lådan. En kista 's hörn ofta rundade medan en kista har en mycket udda form som verkar passa den naturliga formen av kroppen. Som sådan har en kista ett smalare ben och huvuddelen medan mittområdet av lådan är avsevärt bredare. Detta för att bättre tillgodose utbuktning av bålen regionen. det kommer inte som en överraskning att kistor var en gång smeknamnet som 'häl-press' eftersom det är en mer figursydda behållare för de döda i motsats till kistan .

Kistor är i allmänhet billigare än kistor. Detta är troligen på grund av användningen av färre material för att göra en mer figursydd behållare. Kistor kan göras av många olika typer av material: trä, glas och metall. Icke desto mindre har de flesta, om inte alla, av de kistor 'lock är tillverkade av en typ av material endast. Lådor är dyrare mest sannolikt på grund av tillsats av ett tygfoder (dvs. siden och sammet). Det kan även byggas med en speciell lufttät tätning som kan hjälpa bromsa processen av liket nedbrytning.

I dess vidaste bemärkelse, har en kista en mer liberal definition. En kista kan vara vilken som helst ruta som tjänar till att innehålla värdefulla föremål. Till exempel, engelsmännen till denna dag betraktar fortfarande sina smycken lådor som kistor. Det är endast termen 'kistan' som omedelbart är fäst med de döda eller nedgrävning klang.När det gäller historia, kistor har ett rikt historiskt bas. De gamla grekerna och neolitiska kinesiska sades att begrava sina döda släktingar med hjälp av kistor. Från denna tidpunkt fram till 17-talet, var kistor utformade för att vara behållarna i de döda för dem som har kapacitet att köpa dem. De flesta kistor sedan pryddes med dyr kalksten och hade intrikata mönster. Särskilt på 1700-talet, var kistor gjorda för massorna inte bara överklassen.

Sammanfattning:

1. Kistor har en smalare huvud och bendel medan mittsektionen är något utbuktande att rymma bålen området den döda kroppen. En kista är en tydligt rektangulär behållare för de döda som kan öppnas på sin topp i två segment (som en tvådörrars kylskåp).
2. Kistor är alltid förknippade med de döda medan kistor är också ibland kopplad till betyda smycken lådor och andra behållare för speciella föremål.
3. Kistor är oftast billigare än kistor.