Skillnaden mellan Obituary och EulogyDödsruna vs Eulogy

Döden är en garanti för att alla levande varelser måste möta och som sådan, har människor utvecklat ritualer och seder som praktiseras när någon nära dem dör. Det finns spåren, religiösa ritualer, böner eller tjänster som görs varje natt.
Bortsett från detta, bortgången av en älskad kräver också publiceringen av en dödsruna att informera anhöriga och vänner som bor på andra ställen om döden. Detta publiceras i tidningar eller andra tillgängliga publikationer.
Under begravningen, när den avlidne äntligen i sin sista viloplats är en gudstjänst också genomförts. Det är under denna tid som ett lovtal är också levereras.
En lovtal är ett tal eller en skriftlig beröm av en död person från en nära vän eller familjemedlem på hans begravning. Det kan också ges till en levande person under sin födelsedag eller andra speciella tillfällen, såsom pension i vilket fall en senior medarbetare kan ge det.
Den är gjord för att minnas och föra den avlidne närmare dem som han har lämnat efter sig och även att hjälpa dem att släppa av den avlidne älskade. Det syftar till att ge en inblick i den typ av person den avlidne har varit under sin livstid och dela det med dem som är närvarande.
En dödsruna, å andra sidan, är berättelsen om livet av den avlidne. De tidigaste döds endast innehöll namn, födelsedatum, datum och dödsorsak, och de överlevande familj. Med tiden kom att omfatta korta biografier, dikter, böner, och bilder av den avlidne.
En dödsruna är först och främst ett tillkännagivande av döden av en person. Den ger information om tid och datum för tjänster bortsett från personlig information om den avlidne. Det kan göras av en familjemedlem eller begravningsentreprenören.
Den kan vara kort, som endast innehåller en punkt, eller det kan vara lång med flera sidor. Framstående personer har oftast långa döds som kan innehålla information om deras liv och arbete. Detta är också sant med lovtal som antingen kan vara kort eller lång.
Sammanfattning:1. En lovtal är ett tal av en nära vän eller släkting till den avlidne, medan en dödsruna är ett tillkännagivande av hans död av en släkting eller begravningsentreprenören.
2. Båda kan antingen vara lång eller kort, som innehåller endast ett stycke eller flera stycken, men dödsrunan innehåller vanligen information om den avlidne 'liv och arbete medan ett lovtal innehåller information om den typ av person den avlidne var under sin livstid.
3. Huvudsyftet med en dödsruna är att informera människor om död medan det huvudsakliga syftet med ett lovtal är att minnas och fira livet av den avlidne och slutligen släppa honom eller henne.