Skillnaden mellan Diplom och GEDDiplom vs GED

Detta är scenariot '' inte alla tonåringar idag har pengar eller tid att slutföra sin gymnasieutbildning för att erhålla en gymnasieexamen. Andra tvingas hoppa av skolan antingen för att de har kämpat för att passera eller helt enkelt de behöver för att försörja sig att försörja sina familjer vid späd ålder. Och så finns det för närvarande ett annat alternativ till att få en konkret high school diplom '' detta är ged helt känd som General Education Development.

Så vad som menas med GED exakt? I den enklaste form, är GED (alias General likvärdighet diplom) faktiskt en genväg till jämförelsevis klara kraven eller bevis för en normal examen från high school. Till skillnad från den höga kravet skola skolgång under flera år, kommer GED program bara kräver att du delta i flera sessioner som du kan behöva passera GED undersökning. Det är precis vad du 'll göra innan man tar den lokala styrelsen tentor för licensieringen. Det' är inte längre behov av att lära sig alla de stora och komplexa begrepp som trigonometri, kalkyl, avancerad datorprogrammering och många andra. Du behöver bara lära sig de mest grundläggande av lektioner, som alla är nödvändiga för dig att bli en framgångsrik individ i samhället.

Som ett slags ersättning för att ta alla dessa tester som krävs i förbigående high school, är ged tentor också strukturerad i enlighet för att passa in i fem olika fält eller ämnen nämligen: matematik, vetenskap, litteratur och konst, skriva, och samhällskunskap. Alla 5 tester kan fattas inom en dag eller flera dagar för varje ämne tar bara cirka en till två timmar att slutföra.

Ändå vidden av omfattningen att en normal fyra årig gymnasieutbildning erbjuder verkligen inte kan ersättas genom att skicka GED examen. När du har en gymnasieexamen, skulle det innebära att du är en väl avrundad tonåring som har utsatts för mer komplicerade ämnesområden. Som helhet har du fått en annan känsla av mognad än de som haven 't tagit sin formella gymnasieutbildning.Sammantaget många lärare är överens om att både en gymnasieexamen och en GED certifiering kan landa en individ till ett anständigt arbete. De två kan också erbjuda en tonåring för antagning till högskolan. Det har observerats att 98% av college i enbart USA accepterar GED förbipasserande för att registrera. Därför är det verkligen upp till dig att bestämma vad man ska ta. Din framtida framgång är helt enkelt ett fall till fall som fortfarande innehåller en hel del faktorer ovanpå antingen erhålla ett examensbevis eller GED certifiering.

1. High school diplom tar längre tid att få, vanligtvis 4 år (grader 9-12 i de flesta amerikanska stater) jämfört med den kortare tidsram som krävs för att erhålla en GED certifiering.