Skillnaden mellan Sorcerer och guidenTrollkarl vs Wizard

Det 'är så mycket förvirring pågår när skilja flera personligheter av magi. Mages, häxor, trollkarlar och trollkarlar, bland andra, är kollektivt kända inom fantasygenren som magiker. Men olika kulturer med mytiska konton och även videospel med dessa magiker som tecken moln ytterligare skillnaderna mellan dem.

I fallet med trollkarlen och guiden, det första som de flesta läsare, biobesökare, gamers, och andra personer från olika samhällsskikt kommer att märka är utseendet. Wizards brukar beskrivas som att ha ett långt skägg, gamla åldern, klädd i enkla klädsel medan trollkarlar ses som attraktiva varelser av magi som är vackra och vanligtvis mer snygg än den förra. För att lägga till, trollkarlar i både den faktiska och fantasi aspekt vanligtvis visas yngre än de erfarna guider.

Enligt andra källor är trollkarlar sägs kunna dra ut de mystiska energier som omger dem och inifrån dem. De är till sin natur begåvade personer av magi som är skickliga att kontrollera eller kanalisera magiska energi. Det 'är därför trollkarlar är dubbad som naturliga spell hjul på grund av sina talanger i den magiska konsten. Andra raser, inte bara människa, kan bli en trollkarl.

Etymologiskt är guiden ett begrepp som kommer från den anglosaxiska (gammal engelsk) termen 'wysard', som betyder 'den vise en.' De är ofta avbildas som varelser som gör en formell undersökning om trollformler för dem att kunna kasta dem. Ordet 'trollkarl' däremot, är av gammal franskt ursprung 'sorcier' vilket också innebär samma sak som sin andra motsvarighet.Baserat på populära fantasy spel som 'Dungeons \u0026 Dragons', de två varelser är teckenklasser som spelaren kan välja att spela. Trollkarlar, i det här spelet, verkar vara en blaster-typ trollkarl som upprepade gånger spränger magi mot fiender. Tvärtom, guider tar väl hand om sina stava böcker som det är synonymt med deras liv. Avsaknaden av en sådan kommer att göra dem sårbara och inte kan använda stavar till skillnad från trollkarlar som fortfarande kan skapa magi från luften.

Sammanfattning:

1. Begreppet 'trollkarl' härstammar från gamla franska medan 'wizard' är hämtad från Old English.
2. Sorcerers sägs vara mer naturligt skickliga magi och betraktas som naturliga spell hjul.
3. Wizards lära sig sitt hantverk och trollformler från långa timmar av studier och meditation.
4. Wizards ofta avbildad som gamla magiker med långa skägg medan trollkarlar är oftast mer ungdomlig än guiderna.