Skillnaden mellan ett spädbarn och ett litet barnSmåbarn vs Infant

Vad är skillnaden mellan ett spädbarn och ett litet barn? Eftersom båda termer hänvisar till ett människobarn, skillnaden ligger i en ålder av barnet. Det är allmänt känt att ett spädbarn är mindre än ett år gamla och ett litet barn är från ett år till tre år gamla.

. Det finns olika terminologi som används för de olika stegen i ett barns '. Tillväxt Ordet' barn 'är inte nödvändigtvis ålder specifik Även om det hänvisar till en ung person, kan det även kanske innebära en vuxen son eller dotter. Till exempel: Nej oavsett hur gammal du är, är du alltid barn dina föräldrar. Men jämfört med 'vuxen' hänvisar till en ung människa som ännu inte är fullt mogna. ordet 'baby' hänvisar till ett litet barn vanligtvis under ett år gammal , men det är liksom inte specifikt det tar på den avslappnade innebörden av en term för smekning eller betyda yngre i allmänhet enligt användning. till exempel:. Min yngsta syster är barnet i familjen med den icke-specifika användning av. dessa ord, har andra villkor blivit mer åldersspecifik i användning.Utgående från födseln, är ett barn vara en nyfödd. Enligt de flesta läkare, hänvisar detta till ett barn från den första till den 28: e dagen i livet. Då, är termen 'infant' appliceras på barnet. Det kan dock noteras att 'spädbarn' gäller för ett barn från födseln till det första året, så det kan användas synonymt med 'baby'. Ordet 'infant' är härlett från en latinsk term, 'infans', vilket betyder oförmögen att tala. I detta skede av en baby 'utveckling de är helt beroende av vuxna för alla behov och vård. När barnet når ett års ålder, med normal utveckling, ändrar detta.

Ordet 'barn' kommer från ordet 'toddle'. 'Toddle' betyder att gå med korta osäkra steg. Någon som har funnits ett barn som lär sig gå förstår hur detta gäller vacklande eller vacklande första steg de tar. Detta belyser förändringen från linda. Efter cirka ett år, börjar ett barn att lära sig att röra sig på egen hand, kommunicera och föda sig själv. Även om varje barn utvecklas olika, är ett år anges som en riktlinje för när en hjälplöst spädbarn övergår i en mer oberoende barn. Småbarnsåldern varar cirka två år tills barnet mognar till att kunna helt gå, prata, foder och göra enkla uppgifter för sig själva. Vid denna punkt, är den unge inte längre betraktas som ett 'barn', men ett 'barn'.