Skillnaden mellan Telling och tattlingTelling och tattling

Skillnaden mellan att berätta och tattling är mycket förvirrande. Inte bara barn blir förvirrade om saker de ska berätta om men också göra vuxna.
Först av allt, är talande en positiv handling och bör uppmuntras. 'Telling' kan definieras som en handling för att skydda sig själv eller andra. Det görs med avsikt att skydda någon fysiskt eller psykiskt, medan 'man skvallrar' kan definieras som talar, som är ledig. Det är inte gjort med avsikt att skydda, men det är inriktat på att avslöja hemligheter andra eller skvallra.
Varför människor berätta eller skvallra?

Vissa orsaker identifierades om varför människor berätta eller skvallra. Konstaterades att barn berättar att de känner att de håller på att skada fysiskt eller psykiskt och behöver hjälp från äldre eftersom de kan 't hantera det själva. För det andra, de säger att de försökte lösa problemet men kunde inte göra det själva. För det tredje , någon eller personen själv kan bli sårad om ingen ingrep Men barn observerades skvallra när de ville uppmärksamhet,. de var arga med någon och ville andra människor att hamna i problem, de ville ha fokus människor flyttas bort från dem, och slutligen, de ville kontrollera om reglerna hade ändrats.
Varför skulle talande uppmuntras och tattling avskräckt?I vårt samhälle, föräldrar och lärare försöker att engagera sig i barn 'verksamhet från början. Ibland uppmuntra de barn som berättar dem allt, men det har visat sig att när barnen får för vana att tala om allt, de ibland klaga om saker som de själva kan hantera utan hjälp av de äldre. Denna vana, om uppmuntras förvandlar dem till vuxna som inte vet hur man ska hantera sina egna problem. Ibland berättar är så motverkas att barnet straffas för att berätta saker som är oviktigt. barnen stannar sedan berätta om saker som behöver att få veta när det krävs intervention. barn och vuxna avskräcks från att berätta sina problem för andra och kallas namn som 'tattletale' eller 'tjallare'. Denna nedslående handling, kan dock göra dem en hel del skada eftersom de är så rädda för att bli förlöjligad av kamrater och föräldrar att de inte rapporterar fysisk misshandel, sexuella övergrepp, och andra livshotande situationer.
Således vuxna ska lära skillnaderna mellan att berätta och man skvallrar och lära sina barn att skilja mellan dem också.
Sammanfattning:

1. Telling är en positiv handling med avsikt att skydda sig själv eller någon annan från fysisk eller psykisk skada. 2. tattling är en negativ handling för att få mer uppmärksamhet, för att få bort fokus från sig själva, ibland är det en ledig agera för att ta besväret att någon eftersom du är arg på dem.