Skillnaden mellan Wicca och WitchcraftWicca vs Craft

Många människor tycker att det är svårt att skilja Wicca och trolldom. De flesta människor tror att de är precis samma. Men i verkligheten är de verkligen en helt annan sak. För att göra en översikt över de två kunde vi helt enkelt kategorisera dem så att vi kommer att få en bättre förståelse och perspektiv om deras skillnad. Wicca är en religion precis som judendomen, kristendomen, buddhism, eller islam medan trolldom, å andra sidan, är en praxis. Det är något som du gör precis som ber, prisar, eller meditera.

Wicca är en ny religion. Det är en andlig tro som infördes för allmänheten av Gerald Gardner. Anhängare av denna religion kallas Wiccans eller ibland häxor eller crafters. Detta är också en av anledningarna till Wicca och trolldom har ofta varit fel att vara samma sak. I början, de ofta relaterade trolldom till svart magi och förbannelser. Folk trodde då att trolldom metoder användes för att orsaka skador på människor i samhället och även till sin egendom. De trodde att häxorna arbetar tillsammans med djävulen. Men allteftersom tiden gick förbi, var dessa föreställningar förändrats. Trolldom nu ses som en metod som är involverad i att läka de sjuka eller för fertilitet och liknande.

Wiccans har väktare de kallar Vakttorn. De har vad de kallar 'Öppna Quarters', och här är där väktare kallas. Dessa Vakttorn kommer att placeras i vart och ett av de fyra kompassriktningar; norr, öster, väster och söder. I trolldom de don 't kalla dem Vakttorn men har vårdnadshavare. Ofta är dessa väktare är inte människor. De är andar som har goda relationer med människor. De kan vara en av deras förfäder eller anda som de är bekanta med. Dessa vårdnadshavare, vare sig från Wicca eller trolldom, är kallade att hålla deras heliga område som skyddas från oönskade inflytande. inte alla traditioner har väktare eftersom de inte är nödvändiga.

Dessa två system är också olika i deras syften. Som tidigare nämnts, är Wicca en religion vilket innebär att dess syfte är att hedra sin gud liksom värde varje individ 's andlighet. Syftet med trolldom, dock inte innebära att Herren och andra gudar. De fokuserar främst med magi och använda trollformler för att uppnå sina önskade resultat, såsom healing, skydd, kärlek, etc. Eftersom trolldom anses en praxis, kan en häxa bli medlem i någon annan religion han eller hon kan gå.Wicca och trolldom är mycket olika i att hålla hemligheter. De Wiccans har knappt några hemligheter för att hålla längre. Alla deras bevarade hemligheter skrevs ned i en bok som heter 'The Book of Shadow.' Denna bok är ett register över sina ritualer och tjänstgjorde som deras religion 'dagbok. Witchcraft, men är mycket noga med sina mysterier. Att hålla hemligheter är mycket viktigt för dem. Det kan finnas viss information skrivet i böcker, men det finns också en massa saker som inte har varit och aldrig kommer att skrivas ned. De eder som genomförs för att skydda sina hemligheter tas på stort allvar, och vem som helst som kommer att avslöja dessa hemligheter kommer att straffas.

Sammanfattning:

1. Wicca är en religion. Craft anses vara en praxis.
2. Wicca har väktare kallade Vakttorn medan trolldom har väktare som inte människor utan sprit som har nära relationer med människor.
3. Wicca är en religion, därför är deras syfte att hedra sin herre, men trolldom fokuserar på magi och trollformler och innebär inte några gudar.
4. Witchcraft 'hemligheter är mycket viktigt för dem så inte all information är i böcker och aldrig kommer att skrivas. Å andra sidan har Wicca en skriftlig bok som heter' The Book of Shadow. '