Skillnaden mellan UC och CSUUC vs CSU

Skillnaden mellan UC och CSU går utöver priset. När man väljer ett universitet, är det en jämförande faktor. UC är betydligt dyrare än CSU, eftersom CSU är en statlig skola. Statliga skolor har möjlighet att hålla kostnaderna lägre, till stor del på grund av statliga medel. Varje skolsystemet bygger på olika styrkor och svagheter, särskilt när man betänker de stora du 're planerar att studera.

UC är kända för sin inställning att utveckla studenter som har styrkor inom forskning, teori och studier, medan CSU systemet är mer utvecklad för praktiska tillämpningar och karriärkandidater icke-forskningsinriktade. Detta spelar ingen 't betyda att man är bättre än andra, men det anger att du ska välja enligt dina forskarplaner.

CSU skolor tenderar att fokusera på att upprätthålla små direkta klasstorlekar, medan UC system bygger på en driven inlärningsstil. Anseende UC skolor är högre än de i CSU systemet, men detta är en skev uppfattning. De är inte nödvändigtvis skolor som kommer att ge lämplig utbildning för dem som vill komma in i arbetslivet inom det valda området, såvida de inte är intresserade av forskning. Detta är anledningen till att rykte måste övervägas som ett yttrande, och inte ett faktum.

UC är ofta mer lämpligt för dem som söker forskar pedagogiska alternativ, snarare än för dem som kommer direkt från AP klasser i gymnasiet till sin högskoleutbildning. Medan CSU kan erbjuda mycket bra forskar alternativ, det finns också fler alternativ för freshmen kommer direkt från gymnasiet.

UC krediter inte överföra lätt till CSU skolor. Likaså CSU krediter är inte troligt att de lätt överföras till UC skolor.

När de deltar i CSU klasser, är det mer sannolikt att ha direkta pedagogiska fördelar eftersom klassen fattas av en professor. UC klasser kommer sannolikt att ha många assistenter och även doktorander, gör en procentandel av instruktionen. Detta kan vara problematiskt för en del elever, medan andra elever don 't hitta det en utmaning, eftersom klasserna fortfarande övervakas av professor i kursen.

Sammanfattning:

1. UC skolor är dyrare.2. UC erbjuder forskning inriktad utbildning.

3. CSU erbjuder utbildning lämplig för professionella positioner som inte är forskningsinriktade.

4. CSU lutar mot att utveckla mindre klasser.

5. UC skolor bär ett bättre rykte.

6. UC skolor är ett bra val för forskarutbildning. Grund alternativ forskning orienterade.

7. Tack inte enkelt överföras mellan de två systemen.