Skillnaden mellan Temptation och förförelseFrestelsen vs Seduction

Perception är ofta den avgörande skillnaden mellan frestelse och förförelse. Perception har att göra med våra intryck av handlingar 'avsikten, som orsakar en önskvärd känsla inom oss.

Frestelse anses ofta vara en reducerad form av förförelse. I många fall kan man frestas att flirta med, eller till och med driva, någon, men är väl medveten om den kontrollnivå de kan utöva under omständigheterna. Förförelse anses vara en mer kraftfull tillstånd av förälskelse, och ofta individen känner sig tvungen att vidta de åtgärder av strävan, även på den potentiella faran av sin egen relation.

Seduction har en uppenbar sexuell konnotation till den, och används vanligen som en slutsats att den andra personen 'beteende var tänkt att påverka dem. Till exempel:' Hon förförde mig, 'indikerar att, hade ett lämnats åt sitt öde, sexuell förbindelse inte skulle 't har hänt. Frestelsen kommer från en intern plats, och kan tilldelas personer som inte har något intresse av att eftersträvas. Det 'är möjligt att frestas av någon som är attraktiv, men omedvetna om en annan' existens.Frestelsen kan också ha alternativa betydelser. Det spelar ingen 't alltid innebär sexuellt intresse. Du kan frestas av chokladkaka, eller så kan du frestas att gå ut och leka i snön. Vi don verkligen' t säga att vi är förförd i att äta chokladkaka som vi vet att vi don 't behöver. på något sätt, om vi' re frestas, innebär det också att vi vill ha något som vi borde 't. vi borde' t äta chokladkaka eftersom den är laddad med fett och kalorier, och vi borde 'inte gå ut och leka i snön eftersom vi 're vuxna, med andra ansvarsområden.

Båda orden antyder att när känslan är utlöst, finns det en inre oro som finns. Det är en tyst kamp rasar igenom för- och nackdelar med att ge efter, men när vi säger att vi 've avstått från att förförd, vi antyda att vi har utövat en mycket starkare vilja än vi hade bara varit frestad.