Skillnaden mellan halvbror och StepbrotherHalvbror vs Stepbrother

Föräldraskap frågor brukar kretsa kring skilsmässa mellan ett gift par och förklara situationen för barnen. Barn är sällan öppna för tanken på sina föräldrar ledande separata liv, mycket mer på det faktum att deras folk kommer åter gifta.

De flesta föräldrar, ändå fånga sig instängd i en klibbig situation vid införande av en styvbror eller syster till sina barn. På den del av barnen skulle ingenting vara mer smärtsamt än att veta att de skulle behöva dela uppmärksamhet deras föräldrar med personer som inte ens delar samma gener med dem.

Barnen har också en tendens att göra uppror när de är på väg att få en halv syskon med partnerna sina föräldrar som inte ens är välkomna i sina egna små världar i första hand. Det är där barnpsykologer komma till hands. De kanske kan förklara situationen för barnen och ge lätt att deras psykologiska och känslomässig smärta. Då igen, föräldrarna själva kan göra jobbet så länge de vet de rätta orden att säga.

Att införa en ny familjemedlem skulle vara tufft, men det kan lika gärna börja med att diskutera den ljusare sidan av situationen. Att ha en styvbror, för en, kan leda till att ha nya lekkamrat inne i huset. Att ha en halvbror, å andra sidan, kan lika gärna dra bindningen av barnen och deras 'nya föräldrar.'

Det är viktigt att få dem att känna sig trygga, och det är viktigt att föräldrar don 't förvirra barnen genom att veta skillnaden mellan en halvbror och en styvbror.
Dessa två kan ha olika grad av påverkan på barn så det är viktigt att dra distinktionen först. En styvbror är barn till den 'nya förälder' med sin ex-partner. En halv bror, å andra sidan, är ett syskon som delas med en gemensam förälder.Enkelt uttryckt, är en halvbror en blod släkting medan en styvbror är son till styvförälder.
I de flesta fall tar det olika sätt att göra barnen acceptera en styvbror och en halvbror. Föräldrar inför ett styvbror ska först berätta om hur kul det är att ha en bror på kid 'ålder. Detta kan vara särskilt effektiv för att för- eller gradeschoolers. Sedan långsamt, kan föräldrarna berätta historier om denna lilla unge som kan vara en bra lekkamrat och följeslagare. Se till att understryka att de har samma intressen i spel och andra aktiviteter som basket.
Å andra sidan, att föräldrar planerar tillkännage en förväntad ankomst av en halvbror bör ta på olika åtgärder. Att prata med barnen i en allvarlig men kul och lätt sätt kan vara en bra metod. Låta dem att förstå att ankomsten av en ny bebis i huset inte skulle 't göra någon skillnad. Det är viktigt att försäkra dem om att den uppmärksamhet de kommer att få fortfarande skulle vara densamma och tillgivenhet oförändrat.

Föräldrar bör då förvänta olika reaktioner från barnen för varje situation. Barn är ofta mer öppna för idén om en styvbror på grund av 'instant lekkamrat idé.' I vissa fall skulle barnen vara glada över att ha en följeslagare inne i huset, särskilt när de 'är den enda barnet. Psykologi klokt, experter teoretisera att barnen välkomna en styvbror mer på grund av intrycket av en svag bindning mellan sina folk och' nya föräldrar.'

När föräldrar införa en ny bebis, ändå skulle barnen känner sig hotade att ha sina föräldrar stulits av deras 'nya familjer.' En ny baby skulle fullborda familjens bild, och barn skulle ha intryck av att vara kvar. Alla dessa överväganden bör vara väl tänkt på av vuxna när du skillnaden mellan en halvbror och en styvbror.

Sammanfattning:

1. En styvbror och en halvbror är en extra familjemedlem.
2. En styvbror är barnet av 'nya förälder', medan en halvbror är avkomma till en förälder och en ny partner.