Skillnaden mellan missbruk och disciplinMissbruk vs Disciplin

Skillnaden mellan missbruk och disciplin kanske inte verkar klart för många människor. En person bör dra linjen och inte ger utrymme för någon förvirring. Missbruk är misshandel till ett barn, man, kvinna eller djur medan disciplin är utbildningen av sinnet och karaktären av människor.

Missbruk kan vara smärtsamt och skadligt både psykiskt och fysiskt, medan disciplin kan göras genom olika metoder inklusive straff och frihetsberövande som vad som görs i skolan eller i klassrummet. Missbruk är det praxis att skada andra med hjälp av olika metoder. Det finns många typer av missbruk som verbala övergrepp, misshandel, känslomässiga övergrepp, psykiska och drogmissbruk. Missbruk eller vålla skada och skador på någon eller på något faller också i kategorin missbruk.

Den utbildning och göra människor observerar ordning kallas disciplin. Disciplin kan observeras i den lugna och kontrollerade sinnestillstånd samt i mental självstyrning. Det innebär också att arbeta på ett ordnat eller kontrolleras regelbundet sätt. Å andra sidan missbruk går långt utöver gränserna för lag och ordning. .

Barnmisshandel och barn disciplin är två helt olika saker. Barn utbildning eller undervisning disciplin hålls under någon gräns eller gränser. När barn utbildning korsar gränser blir barnmisshandel. Det finns många sätt att träna eller disciplin ett barn som involverar genomförande av olika konsekvenser. Dessa kan vara naturliga eller införts och dessa kan tillåta barn att lära sig genom sina egna erfarenheter.Disciplin kontra missbruk är något som har diskuterats under lång tid nu. Oerfarna föräldrar medan ingjuta disciplin i sina barn ofta kan inte urskilja hur mycket är för mycket. För mycket stränghet, straff eller kontroll blir kränkande eftersom det har passerat gränserna. Det hade funnits allvarliga skador och även dödsfall som deltar i namn av disciplin men nu är klart definierat som övergrepp.

Spanking eller slå ett barn upp till en viss gräns är inte så skadligt jämfört med missbruk av barn med allvarligt skada eller skada honom. Barnmisshandel är såg ned på i varje kultur medan disciplin förvärvas genom att upprätthålla en balans i den känslomässiga beteende. Panik eller ilska kan vända disciplinära åtgärder i missbruk sådana som kan orsaka skadade personligheter. Missbruk är inte acceptabelt eftersom misshandel kan orsaka allvarliga skador och problem för den person eller ett barn för resten av sitt liv.

Sammanfattning:

1. Disciplin lär regler och förordningar för att någon eller upprätthålla ordning och kontroll situation i skolan eller någon institution.
2. Missbruk korsar gränserna för skada någon illa orsakar allvarliga fysiska, psykiska eller känslomässiga skador.
3. Disciplin instilleras att ha själv kontroll över situationer, människor eller ens känslor, medan missbruk agerar utan någon kontroll på beteende.
4. Missbruk är såg ned på medan disciplin anses vara effektiva när de utförs med viss återhållsamhet.