Skillnaden mellan UC och Cal StateUC och Cal State

UC, eller University of California, och Cal State eller California State University, båda är olika institutionella system som hanterar högre utbildning. När man tittar på UC och Cal State, de är olika på många sätt, som i sin utbildningssystem, förvaltning och hållande av studenter.

När man talar om campus, Cal staten kommer med fler campus än UC. En av de viktigaste skillnaderna som kan ses är att vissa UC enskilda campus har större budgetar än hela Cal State, eftersom de lägga större vikt vid reserch.

När man jämför deras kursavgifter, är de UC terminsavgifter mer än av Cal statliga 's terminsavgifter. Tja, är undervisningskostnaden vid Cal State ungefär hälften av avgifterna för UC.

När man talar om huvudet på campus, är det ordförandena som huvud Cal State, medan det är kansler som huvud UC campus.

Dessutom är Cal statliga mer liberal i tillmötesgående studenter än UC. Till skillnad från UC, är Cal statliga mer liberal och ackommoderande för de äldre eleverna, och de erbjuder kvällskurser och även onlinekurser. Tja, är införsel för Cal State mindre stränga jämfört med entré för UC. Där Cal State accepterar sökande från toppen tredjedel av gymnasieexamen i Kalifornien, UC accepterar sökande uppifrån en åttondel.

Kommer till akademiker, är UC programteori orienterad, och bygger på mer forskning. Å andra sidan, är Cal statliga bygger på mer praktiska saker. I grund och botten var Cal State skapades ursprungligen som en undervisning college. Det kan också sägas att Cal State har en mer karriär orienterat synsätt än UC.

UC har en mer Statewide rykte när jämfört med den lokala rykte Cal State. Jo, UC campus har ett bättre rykte än Cal State campus.Sammanfattning

1. När man jämför terminsavgifter, är de UC terminsavgifter mer än terminsavgifter Cal State.

2. Det är ordförandena som huvud Cal State, medan det är kansler som huvud UC campus.

3. Cal State är mer liberal i tillmötesgående studenter än UC.

4. UC-programmet teori orienterad, och bygger på mer forskning. Å andra sidan, är Cal statliga bygger på mer praktiska saker.

5. Cal State har en mer karriär orienterat synsätt än UC.