Skillnaden mellan IB och APIB '' International Baccalaureate vs AP C Advanced Placement

Utbildning är kärnan i dagens 's liv. Varje blivande student vill ta upp en utmanande bana för att lyckas i hans eller hennes liv. Varje år finns det tusentals studenter som strävar efter att ta upp en Advance Placering och en internationell Baccalaureate kurs .

Olika gymnasieskolor i Kanada och USA har ett Advanced Placement-program, vilket är ett college nivå program. The Good School Guide International anser kursen rigorösa jämfört med andra allmänna kurser. AP är också en av de mest föredragna kurser i USA. Detta kommer också att tjäna poäng från högskolor, och kommer också att hjälpa eleverna att få en rättvis chans för antagning.

År 1962, kollega Robert Leach, som sammanträdde i Genève-konferensen 1962, spelade en viktig roll när International Baccalaureate nämndes i konferensen. Idag, IBDP, eller International Baccalaureate Diploma Program, riktar sig till studenter mellan sexton och nitton år som tittar på att ta en internationellt erkänd utbildningsbevis. Detta program kommer att hjälpa eleverna anger högre studier i världen universitet. För att underlätta globala studenter, IBDP erbjuds i? Engelska, spanska och franska språket. Alla studerande som tittar på att ta upp IBDP borde ha tagit upp och rensat krävs bedömningar från IB skolor.

På global nivå, bör en student har åttio procent för sin IB-diplom kurs. En kandidat bör ha läst igenom tjugofyra punkter, eller fyra av sju punkter i alla sex ämnen. Han eller hon ska ha genomgått erforderlig kompetens, som TOK, CAS och EE. När en elev inte har nämnda kvalifikationer, så kommer det att vara svårt för eleven att få diplom, även om han eller hon har de nödvändiga punkter.

Icke-diplom studenter belönas med IB-certifikat för att indikera diplom kurs och examen avslutad status.

Avancerad placering och International Baccalaureate anses rigorösa kurser, och viktigt för en high school student att ange college. Högskolor ger lika värde till både AP och IB kurser.

Studenter kan ta upp några av de avancerade placeringsprogram och fortfarande vara en IB-diplom eller IB certifikat student. Vissa föredrar att göra AP och IB kurser också. Alla dessa saker kommer att bero på hur intresserad student är att lära en ny kurs, och deras inlärningsförmåga.Medan International Baccalaureate Diploma anses omfattande, är ett certifikatprogram mer flexibelt för studenter att ta upp IB eller AP kurser i önskad ämnesraden. En student kan ta upp några ämnesområden IB kurs, och ta upp en AP kurs i samma ämnesrad också.

Sammanfattning:

? Olika högskolor på internationell nivå accepterar International Baccalaureate.

? AP kurser accepteras av högskolor inom Förenta staterna.

? International Baccalaureate program tränare eleverna att vara en allt rundare, eftersom det öppnar upp möjligheter att ta upp forskning och CAS kurser, som har extracurricular exponering.