Skillnaden mellan Alpha Male och Beta MaleAlfa Man vs Beta Male

Det fanns en tid i historien då män dominerade världen, när kvinnor inte kunde delta i högre positioner i samhället. Men nu är det 'är redan balanserad. Båda kan nu delta och arbeta i antingen positioner oavsett kön. Det finns redan frihet med undantag för vissa länder i Mellanöstern.

Som balans och jämlikhet steg, så gjorde de olika taggar manliga och kvinnliga sexualitet och personligheter. Några kända och nya typer av manliga killar är just nu metrosexuals eller de män som är förgäves om deras utseende och hur de presenterar sig själva. David Beckham är en av de finaste exemplen på en metrosexual kille.

Andra taggar som kan relateras till detta är alfa hane och beta hane. Vad på jorden är dessa?

Alpha male är ett ord som myntades för manliga killar som har ett stort självförtroende. När de gå runt, utstrålar deras förtroende genom att ha huvudet högt, mage inåt, bröst utåt, och, viktigast av allt, med sin ryggrad helt upprätt. Med sin höga självkänsla, de kan uttrycka sina åsikter väl. De har också möjlighet att ta ledarroller och leda en grupp människor.

Med beta hanar, är detta tvärtom. Dessa är de killar med låg självkänsla. Dessa är killarna med sina huvuden böjer ner, slouching och kröker ryggen. Denna typ av killar sägs vara anhängare i stället för ledare. De accepterar yttranden och bidrar inte i att avge yttranden. De är oftast blyg, enskilda killar.När det gäller kvinnor, beta män verkar vara ett plus eftersom de är mer av en lyssnare och ägna mer uppmärksamhet åt kvinnor. Men på grund av att vara så passiv och endast vara en lyssnare, vissa kvinnor tenderar att ogillar dem i det långa loppet. När det gäller alfahannar, gör vissa kvinnor inte ens ge tid på dagen för denna typ av killar på grund av sin arrogans och är så kaxig när det gäller deras attityd och självförtroende. De varken bryr sig om andra i det långa loppet eftersom de tror alltid att de är alltid rätt.

Dessa alfahannar och beta män är inte sant för det mesta. Killar har olika personligheter som de visar för alla. Vissa är övertygade om sådana saker medan vissa acceptera deras svaghet. Det är inte en konsekvent egenskap för varje person.

Sammanfattning:

1. alfahannar är killar med stor tillförsikt medan beta hanar är killar med låg självkänsla.
2. alfahannar är ledartyper medan beta hanar är follower typer.
3. alfahannar är opinions givare medan beta hanar är opinions anhängare.