Skillnaden mellan Liksom och CrushLiknande vs Crush

Skilja gilla någon från att ha en enkel krossa kan vara svårare än att skilja den ena från att bli kär. Det beror på att ha en crush på någon och gilla dem ser exakt likadan ut. För vissa, de behandlar både som ett och samma, men för många andra individer dessa är mycket olika.

Även beskriva de två kan bli så subjektiva, många människor ger tydliga skillnader mellan dem. För en, kan tycke någon innebära njuta av varandras 'sällskap. Du gillar att vara med denna person eller denna grupp av människor eftersom du enkelt ha kul med dem. I deras företag, kan du enkelt prata och även skratta helt bekvämt utan att faktiskt få generad . däremot har en crush på någon har mer fysisk attraktion för utseende av den personen eller hur han eller hon bär sig själv. när du upplever detta, är det mycket möjligt att du 'll erfarenhet har drömmar om dem antingen när du 're vaken eller sovande. det är faktiskt mer av en önskan att vara med den personen, men inte till den grad att behöva den personen djupt som i fallet med kärlek.

I början gilla någon och krossa starta vid samma punkt. Du tenderar att utveckla en allmän dragning till en annan person. Men att gilla någon är mer attraheras, inte på den fysiska aspekten, men på personligheten hos en person. Nästa utveckling kan vara att känslan av att ha en crush på någon kan blekna bort mycket snabbt. Till exempel kan du lära dig att personen du först hade koll på var inte sympatisk på grund av en dålig personlighet som kommer att tona ner din spänning mot honom eller henne. När du gillar en person, är chansen att du kommer att fortsätta att tycka om honom eller henne mycket längre än någon du först hade en crush på.Dessutom, när du vill att någon, det finns faktiskt en större benägenhet för en vänskap som jämfört med att ha en fruktdryck för någon där det finns en mer romantisk länk. Med andra ord, är det säkert att säga att en fruktdryck är som 'kärlek på avstånd.' Du är fortfarande alltför blyg att bekänna något till den personen som 'är därför du bara beundra honom eller henne på avstånd.

Sammanfattning:

1. böjelse är mer att bli attraherad av de icke-fysiska attribut hos den person (som hans eller hennes personlighet) och har en crush på någon är mer att bli attraherad av hans eller hennes utseende.
2. böjelse är mer benägna för vänskap jämfört med krossar som är mer benägna att utveckla romantiska känslor.
3. Känslan av att ha en crush på någon bleknar vanligen bort snabbare än känslan av att gilla någon.