Skillnaden mellan Courier och vanlig postCourier vs vanlig post

Kurir och vanlig post är olika posttjänster. De två är olika i sina tjänster och verksamheter.

I tidigare dagar, folk berodde främst på vanlig post för att skicka och ta emot brev och paket. Men idag, har kurirer förändrat begreppet skicka och ta emot brev och paket. Med tillkomsten av kurirer, har monopol på vanlig post krossats.

Den vanlig post är bra för att skicka brev, men när det gäller att skicka paket, är det en besvärlig process. Du ska behöva köa i posten under en lång tid och genomgår många formaliteter innan ett paket levereras. Men när du skickar paket via en kurir, är det ganska lätt. Det finns ingen anledning att stå i kö för långa timmar och inga inblandade komplikationer. Med bara ett telefonsamtal, kommer kuriren vara på tröskeln till samla paketet.

Nu talar om priset, kommer vanlig post med ett fast pris för att skicka brev och paket. Å andra sidan, finns det ingen konstant pris när skicka brev och paket via en kurirtjänst. Olika budfirmor har olika priser. En fördel är att du kan välja att leta efter lågprisflyg från tjänsten. Det kan också ses att budet ladda mer än vanlig post.När man talar om tjänsten kan du räkna med en bättre service från budfirmor. Detta beror på att var och en av de budfirmor strävar efter att ge bästa service som de vill ha mer affärer. Men i fallet med vanlig post, finns det ingen konkurrens, och det är lika mycket en del av regeringen.

När du skickar brev eller paket, postadressen i vanlig post kommer med en postbox nummer eller PIN-koder. Men med kurirer, det finns ingen sådan postbox nummer eller pin-kod i postadresser.

Sammanfattning:

1. I tidigare dagar, folk berodde främst på vanlig post för att skicka och ta emot brev och paket.
2. Med tillkomsten av kurirer, har monopol på vanlig post krossats.
3. vanlig post är bra för att skicka brev. Men när det gäller att skicka paket, är det en besvärlig process.
4. När du skickar paket via en kurir, är det ganska lätt. Med bara ett telefonsamtal, kommer kuriren vara på tröskeln till samla paketet.