Skillnaden mellan smart och intelligentSmarta vs Intel gent

För många människor, är det ingen skillnad mellan smart och intelligent, eftersom orden verkar vara utbytbara. Det finns emellertid en skillnad mellan de betydelser och användning av dessa ord.

Smart kan tillämpas på lärda slutsatser, såsom göra smarta affärer eller känslomässiga beslut. Smart är en tjänat status. När vi studera och lära, blir vi smartare i ämnet. Boka smart eller street smart, måste vi anstränga bli smartare.

Intelligens, å andra sidan, är något som du föds. Din IQ är ett mått på din intelligens, och 't förändring, eftersom det är ett mått på din förmåga att lära. Det kan gälla termer vi kroniskt förknippar med intelligens, som matematik, eller det kan tillämpas på din förmåga att lära sig förhandlingar om emotionella problem. I båda fallen är det inneboende, och det beror helt enkelt från din arvsmassa.

Smart kan också appliceras på sarkasm. Vi har 'smarta alec' svar, eller så kan vi vara 'smarta' när de svarar på en fråga eller prata i en konversation. Vi don 't tillämpa intelligent till idén att vara sarkastisk.

Intelligent används som en högre nivå av uppmätt intellekt. Vi ger en högre komplimang när vi berättar någon som de är intelligenta, jämfört med när vi tala om för dem att de är smarta. Intelligens är direkt relaterat till vår egen grad av sofistikerade kunskaper.

Smart kan också tillämpas för att beskriva utseende. Om du är en smart byrå, eller du representerar dig själv på ett smart sätt, detta inte på något sätt innebär att du har intelligens. Det betyder att du är lämpliga för de villkor, och att man ser mycket bra. Vi don 't innebära att du är en intelligent byrå.

Intelligens innebär också en viss grad av högre utbildning. Oavsett om du 've faktiskt avslutat en högre utbildning, eller om du har ännu att göra så hänvisar vi till intelligenta människor som dem vi antar att ha avslutat en högre utbildningsnivå än gymnasiet. Även om det finns de som är intelligent som aldrig gå till college, är innebörden viktigt när man vill förstå beskrivningen erbjuds.

Sammanfattning:1. Smart är en lärd applikation.

2. Smart är en tjänat status.

3. Intelligens är mätning av din förmåga att bli smartare genom inlärning.

4. Smart kan appliceras på sarkasm.

5. Intelligence härlett en högre grad av intelligens i jämförelse med smart.

6. Smart kan användas för att beskriva framträdanden.