Skillnaden mellan Abacus och datorAbacus vs? Dator

Är det någon skillnad mellan datorer och abacus? Ja det finns skillnader mellan de två. Men faktum är att datorn har formats av Abacus. Man kan inte i riktiga ord gör en skillnad mellan de två.

Abacus är en gammal metod för beräkning. Även gamla, är kulram fortfarande i bruk och används för att bygga matematiska färdigheter hos barn. Det var den aritmetiska processen Abacus som ledde till utvecklingen av datorer. Även abacus är en gammal beräkning av verktyg, Datorer är moderna verktyg, som utför många funktioner. Datorerna har blivit en väsentlig del av de mänskliga varelser.

Abacus kan också kallas som den äldsta dator. Abacus använder pärlor och stenar på trä, metall eller stentavlor. Datorerna använder ett annat språk för beräkningarna.

När du tar av beräkningar, datorer presterar bättre än kulram. De matematiska calcuations som använder de beeds kan ibland leda till fel som en liten avvikelse kan ändra frågor. Men i datorer, det finns inget att oroa sig för fel som allt görs mekaniskt; du måste bara ge de rätta figurerna.

När man talar i tekniska termer, datorer innehåller automatiska kulram.

Ursprunget Abacus är atributed till Kina. Men det finns en contrioversy om beskärn Abacus. Det har också spårats till 300 B C, en tid då det användes av babylonierna. När det gäller datorer, det finns ingen förvirring. Charles Babbage krediteras med att utveckla de första datorerna.

I egentlig mening, är det ingen skillnad mellan kulram och dator. De är verkligen relaterade till varandra som gör det svårt att få dem att differentiera.

Sammanfattning1. Datorn har formats av Abacus. Abacus kan också kallas som den äldsta dator.

2. Abacus är en gammal metod för beräkning.

3. Även abacus är en gammal beräkning av verktyg, Datorer är moderna verktyg, som utför många funktioner.

4. Abacus använder pärlor och stenar på trä, metall eller stentavlor. Datorerna använder ett annat språk för beräkningarna.

5. Det finns en contrioversy om beskärn Abacus. Vissa attribut oprigin till Kina och en del till babylonierna. Charles Babbage krediteras med att utveckla de första datorerna.

6. När man talar i tekniska termer, datorer innehåller automatiska kulram.