Skillnaden mellan Obsession och tvångBesatthet vs Compulsion

Båda dessa termer innebära en störning; Detta kan ge ett intryck av att både besatthet och tvång är likadana.

Obsession är en psykisk störning som refererar till de repetitiva idéer eller impulser i en person 'sinne. Även om de flesta av tiden idéer och impulser i åtanke skulle innebära en önskan som väntar på att bli nöjda, det finns tillfällen att dessa idéer och impulser är oönskade göra den personen med en besatthet något mentalt obalanserad. impulserna och idéer kan också vara ihållande. även om personen med en besatthet inte vill tänka på den särskilda besatthet att han eller hon har, idéerna håller fortfarande poppar in hans eller hennes sinne. Dessutom kan personen med en besatthet har ytterligare problem om han eller hon vägrar att tänka på just den impuls eller idé. Även om personen med en besatthet är upptagen med andra typer av saker, skulle denna idé ändå upprepas, och vanligtvis skulle störa tänkande just den personen.

Å andra sidan, är ett tvång också en psykisk störning. Emellertid är det i själva verket en åtgärd. Medan besatthet skulle innebära impulser eller idéer, skulle ett tvång innebär annars. Personen med ett tvång upprepar en viss åtgärd som han eller hon är fixerad på. Denna repetitiva handling blir då något en daglig ritual för personen med ett tvång. Personen med denna störning upphör aldrig har lust att göra en viss åtgärd, vilket gör det repetitiva, och sedan i sin tur blir den person 's ritual.

Personen med en fixering skulle vara jämförbar med en bruten registreringsskiva. Även om personen vägrar att tänka på just den besatthet, kan personen inte sluta eftersom det bara håller kommer tillbaka. Dessutom, om personen skulle vägra att tänka på just den idé eller impuls, skulle personen vara ytterligare störd vilket också skulle leda till en mycket mer komplicerad psykisk störning. Å andra sidan skulle ett tvång vara mycket jämförbar med en maskin som är programmerad att göra samma sak om och om igen. Även om detta uppmana att göra en viss åtgärd i ett tvång skulle också vara beständiga, skiljer det sig från en besatthet sedan ett tvång innebär åtgärder.

Tvärtom kunde en besatthet faktiskt resultera i ett tvång. En person som är fixerad vid en handling skulle definitivt ha en besatthet. Till exempel kan en person som har ett tvång av handtvätt vara besatt med att vara ren. Det är därför han eller hon gör just det tvång. I detta speciella fall, det finns en tydlig manifestation av en besatthet genom tvång agerade ut av personen.SAMMANFATTNING:

1. Obsession är begränsad till minnet samtidigt ett tvång innebär åtgärder.

2. En besatthet innebär ihållande idéer medan ett tvång innebär ihållande åtgärder.