Skillnaden mellan Crack och pulverSpricka vs. Pulver

Folk hör ofta av orden kokain och crack. Kan det vara på TV, på gatorna, eller i skolan, de flesta individer vet hur man urskilja de två substanserna. Ändå läsa igenom den här artikeln för att förstå mer om deras viktiga skillnader.

Narkotikahandlare och köpare vet verkligen vad är billigare. Crack är ofta innehållet i valet för den genomsnittliga droganvändaren, eftersom det kostar mindre att skapa, och i sin tur kostar mindre än pulver kokain. Detta är också anledningen till att sprickan har blivit alltmer populärt bland många människor idag.

Även om pulver kokain är en äldre missbruk substans jämfört med spricka, är det fortfarande en potent ämne som gör en 'hög' inom 10-15 minuter, även om det är bara fnös. Med spricka är det ännu snabbare, varvid användaren blir hög inom loppet av en fjärdedel av en minut (15 sekunder), genom rökning. På grund av sin tunga användning mellan olika åldersgrupper i dag, har spricka betraktats som en farligare beroendeframkallande ämne än de flesta andra kränkande läkemedelsformer.

När det gäller renhet, är spricka också hyllas som renare än pulver kokain. Det verkar som ett vitt kristalliknande sten i motsats till pulver kokain som kommer som ett fint vitt pulver. Den senare utnyttjas från bladen av koka, som förändrar en 's kontroll av frivilliga rörelser. Som en form av pulver, är kokain antingen tas genom injektioner, eller är det helt enkelt fnös. Tvärtom, spricka (kokain' s freebase version ) företrädesvis rökt. Det konsumeras av vissa individer för att inducera en euforisk känsla som verkar 'återuppliva' sin kropp.

Slutligen kommer röka crack också får du mer fängelse. Bara få 5 g spricka kommer att göra dig berättigad till 5 års fängelse, jämfört med att erhålla 500 g pulver kokain och dömdes för samma grad av tid. Inte göra en stereotyp, men att 'är därför många svarta amerikaner blir fängslade lätt, på grund av att använda spricka. Omvänt, kaukasier och vita använder lätt pulver kokain istället för crack.Sammantaget oavsett vilka skillnader båda substanserna håll, är det ändå bäst att rapportera sina användare till berörda myndigheter. Det är ännu inte för sent, kan missbruk hanteras med hjälp av terapeutiska centra, såsom rehabilitering institut:

1. Crack är billigare och nyare beroendeframkallande ämnet jämfört med pulver kokain.

2. Hastigheten för att få en euforisk 'hög' är en mycket snabbare vid rökning spricka jämfört med frustande pulver kokain.

3. Crack sägs vara renare än pulver kokain.