Skillnaden mellan Nattskräck och mardrömmarMardrömmar vs mardrömmar

Det går inte att förneka att båda är obehagliga, men det finns en skillnad mellan mardrömmar och mardrömmar. Den största skillnaden mellan de två är relaterade till det stadium av vakenhet eller sömn som den lidande är i när dessa drömmar uppstår.

En natt terror kan vara mycket skrämmande att bevittna, som den sjuke verkar vara helt vaken. Promenader, skriker, gråter, och även utföra samtal, kan inträffa när offret är faktiskt fortfarande i ett djupt tillstånd av sömn.

Mardrömmar sker i allmänhet i en ljusare stadiet av sömn, och medan de kan framkalla lite sömn talar de ofta vaknar offret utan mycket incident.

Nattskräck är vanligtvis begränsad till barn och unga tonåringar. Mycket få vuxna har dem, och om de gör det, de tenderar att vara sällsynta. Barnen kan ha dem på natten och har inget minne av händelserna på morgonen.

Mardrömmar upplevs av alla som drömmer. Vuxna, barn och även spädbarn, har visat sig ha svåra drömmar. Dessa drömmar är oftast minnesvärd för individen, och kan diskuteras under vakna timmar.

Instinkten att vakna någon under en mardröm är generellt användbara. Vakna någon under en mardröm är ofta ganska lätt, eftersom offret är vanligtvis i REM-sömnen, och är på väg mot wake ändå. Satsningen på att vakna någon under en natt terror faktiskt kan vara skadlig. Eftersom det inte finns något minne av händelsen, och det finns ingen förståelse för att vara plötsligt vaknat, kan ett barn faktiskt befinner sig plötsligt bekymrad om du lyckas.

Nattskräck tros härröra från olika orsaker, bland annat bristande utveckling av nervsystemet. Mardrömmar tros ha olika orsaker, men de flesta kan relateras till betona att hjärnan försöker att arbeta igenom.

Mardrömmar är en normal del av livet, särskilt under vissa perioder av stress, förändring, medicinering konsumtion, eller graviditet. Nattskräck bör uppmärksammas av en barnläkare eller läkare om de blir ofta, eller om de visar upp senare i teen eller vuxen ålder.

En natt terror kan pågå i mer än en timme, vilket kan vara mycket smärtsamt för alla som bevittnar händelsen. En mardröm är inte långlivade, och är vanligtvis över i en period av minuter när offret börjar vakna ur drömmen.

Sammanfattning:1. En natt terror har ingen vakenhet.

2. Mardrömmar inträffa under en lättare sömn.

3. Det finns inget minne av en natt terror.

4. mardrömmar kan bli ihågkommen och berättade.

5. Nattskräck i allmänhet hos barn.

6. Mardrömmar upplevs av någon.

7. Det finns ingen tröst, eller vaknar någon från en natt terror.

8. mardrömmar kan bli tröstade.

9. Nattskräck kan pågå i mer än en timme.