Skillnaden mellan Oviktat GPA Vägt GPA och Viktade GPA vs Oviktat GPA

När professor eller skol pratar om oviktade och viktade GPAs, vad tänker du på? Du kan komma att tro att det 'är bara din vanliga betygsgenomsnitt, men tyvärr finns det några viktiga skillnader att notera när man beskriver heller. Att veta så ger dig en uppfattning om din skola stående eller hur väl du utför akademiskt.

GPA är din medeltalet som genomsnitt samtliga studenten 's kvaliteter i en viss term eller termin GPAs nu finns i två obearbetad form. Den vägda och ovägda GPA Så hur dessa två GPAs skiljer sig från varandra.?

Först viktade GPAs används för viktade klasser. Dessa klasser är äran-typ, högre nivå klasser (även antas vara svårare) har större värde än din vanliga klass ämnen (ovägda klasser). Även de viktade klasser varierar från en skola till en annan, är den gemensamma nämnaren att dessa klasser ger eleven en bättre potential för att få högre betyg. Heder engelska och Advanced Trigonometry är två vanliga viktade ämnen i många institutioner.

Anledningen till eleverna tar dessa klasser är att de behöver högre betyg för att öka deras totala GPA eftersom det är en bra indikator på din klass rang eftersom det visar ett 's stringens och grundlighet vid val av vissa kurser. Om du har tagit heder eller avancerad klasser, du 'll verkar vara på en högre rang än de som tar alla vanliga kurs laster. Men borde man 'inte vara nöjda när de tar emot genomsnittliga betyg i ett vägt klass (låt' oss säga en 'B') tänker att det är fortfarande ett stort märke (dvs lika med 'B +++') jämfört sida vid sida för att dess ovägda motsvarighet.Den vägda GPA, även om de inte genomförs i alla skolor, bygger också på ett vägt skala som inte kan vara densamma i alla institutioner. Vanligen har 'A' varumärke för viktade kurser tilldelats 5 poäng, vilket är en procentenhet högre jämfört med den vanliga 'A' för oviktade kurser. 'B' ges 4 poäng medan 'C' och 'D' är lika med 3 och 2 poäng. Läraren kan också stöta betyget studenten genom att lägga till ett plustecken (+, ++ eller +++). Var och en av dessa mindre steg är ungefär 1/3 av en punkt eller 0,33. Detsamma gäller med minus (-).

Å andra sidan, är ovägda GPAs används av institutioner för att jämföra en elev till en annan. Det är en bättre barometer i mäta ditt riktiga skolprestationer än viktade GPAs eftersom en 'A' varumärke är verkligen en 'A' för ovägda poäng. Skoladministratörer don 't sätta hög prioritet på de vägda GPAs som är, oftast, artificiellt stoppad eller uppblåst. Sägs det att den vanliga ovägda högsta GPA poäng uppnås är bara 4. 0 eftersom högsta betyg för ett ämne kan bara nå 4. 0 max eller 'A' som 'motsvarighet till en 4. 0.

Sammanfattning:

1. Oviktat GPA är en traditionell betygsskala som använder 4. 0 som högsta möjliga grad per ämne.
2. Vägt GPA sägs ha en maximal grad av 5. 87 medan ovägda GPA har en maximal genomsnittsbetyg av 4. 0 platt.
3. South Carolina Department of Education genomfört användningen av viktade GPA för viktade kurser.