Skillnaden mellan kvinnliga Bäcken och manliga PelvisKvinnlig Pelvis vs Male Pelvis

Bäckenregionen är den del av kroppen som ansluter den trunk, överkroppen, med de nedre benen eller nedre extremiteterna. Det är också där de reproduktiva organen och vissa delar av de små och stora tarmar finns. Bäckenet har tre ben: (1) höftben, som är indelade i vänster och höger delar som smälter när vi växer upp, nästa är den nedre delen av ryggraden som är (2) korsbenet som består av fem ben som är förenade tillsammans, och (3) coccyx. Enbart kunskap om skillnader mellan kvinnliga och manliga bäckenet är mycket viktigt, särskilt hos kvinnor, som strävar efter att bli mödrar inom en snar framtid. Bäcken symmetri är en av de viktigaste faktorerna under förlossningen, om de har levererats via en normal spontan vaginal förlossning (NSVD) eller kejsarsnitt, eftersom det fungerar som passage av fostret.

Det finns många skillnader mellan en manlig bäckenet och en kvinnlig bäcken i fråga om struktur och funktion. En manlig bäckenet är mindre och smalare i naturen som är utformad för att stödja en tung kroppsbyggnad och en starkare muskel struktur medan en kvinnlig bäcken är bredare och rymligare och främst tjänar för att barnafödande.

Det finns många egenskaper som skiljer en manlig bäcken från en kvinnlig bäcken. Den manliga bäcken ben är tyngre, längre, och mycket tjockare än en kvinnlig bäcken som är tunnare och tätare. Bäckenet består av två sammansmälta höftbenen även känd som coxal ben, svanskotan och korsbenet. Höftbenen består av 3 ben: det illium, pubis och ischium. Dessa tre ben smälter för att bilda en höftbenet. När dessa två höftbenen är kondenserade, bildar de en pubesbågen som skiljer sig från en manlig bäckenet och en kvinnlig bäckenet. Blygd bågen är kännetecken mellan de två bäcken. I en manlig bäcken, är det v-formade medan honan blygd bågen är bredare. Den distala delen av ryggraden är korsbenet och svanskotan.

I en manlig bäcken är svanskotan projiceras inåt och fast jämfört med en kvinnlig bäcken som är flexibel och rakare som hjälper kvinnor i leveransprocessen. Den kvinnliga korsbenet är bredare, kortare och har färre kurvor. Således ger det mer utrymme i bukhålan jämfört med en manlig 's som har en längre och smalare korsben. Bäckenet är ansluten till benen i de nedre extremiteterna särskilt lårbenet. Lårbenet är fäst vid acetabulum som är beläget vid bäckenet. har acetabulum en mycket stor skillnad mellan en manlig och kvinnlig bäcken. en manlig acetabulum är mycket större än en kvinnlig acetabulum. ischias hack i den kvinnliga bäckenet är bredare än för en manlig bäckenet. bäcken inlopp i en hona bäcken är något ovalt medan en manlig bäcken har en hjärtformad bäcken inlopp.

Fastställande av typ och egenskaper en bäcken är mycket viktigt, särskilt under graviditet och förlossning. För att känna till vilken typ eller egenskaperna hos bäckenet en person kan ha, är det ett måste att konsultera en läkare och har det screenas för att upptäcka avvikelser i bäckenet, särskilt bäcken inlopp där fostret måste passera för att ha en säker och okomplicerad leverans.SAMMANFATTNING:

Fungera

1. En manlig bäckenet är utformad för att stödja en tung kroppsbyggnad och en starkare muskel struktur medan en kvinnlig bäcken tjänar huvudsakligen för att barnafödande.

Strukturera

1. En manlig bäckenet är mindre och smalare medan en kvinnlig bäcken är bredare och rymligare.
2. En manlig bäckenbenet är tyngre, längre, och mycket tjockare medan en kvinnlig bäckenben är tunnare och tätare.
3. En manlig bäckenet har en v-formad pubesbågen medan en kvinnlig bäckenet har en pubesbågen som är bredare.
4. En manlig bäcken 'svanskotan projiceras inåt och fast medan en kvinnlig bäcken har en flexibel och rakare svanskotan.
5. En manlig bäckenet har en längre och smalare korsbenet medan en kvinnlig bäcken har en korsbenet som är bredare, kortare och mindre böjda.
6. En manlig bäcken har en acetabulum som är större medan en kvinnlig bäcken har en mindre.
7. En manlig bäckenet har en smalare ischias hack medan en kvinnlig bäcken har en bredare ischias hack.