Skillnaden mellan ACL och MCLACL vs MCL

Vår kropp består av ben, leder och brosk. Dessa är de delar som ger oss möjlighet att stå, gå och funktion. Människokroppen består av tusentals delar arbetar tillsammans för att fungera som en. Även den minsta rörelse innebär arbete många komponenter, av vilka en del är viktiga och bör alltid hållas borta från skada.

Låt oss först veta vår anatomi. Bones är bindväv består av specialiserade celler som hårdnar och förkalkas. Dessa bildar vår ryggrad eller strukturell ram. Våra ben fungerar i stort sett som stöd, skydd och produktionsområde för blodkroppar. Utan våra ben, skulle vi inte kunna röra sig och gå, mycket mindre, stå upp.

Brosk är en form av bindväv i vår kropp som är tillräckligt flexibel och viktig för tillväxt och utveckling. Det är inte så stark och hård som ben, men det är mer flexibelt och kan böjas. Vi har också våra leder. Dessa är de områden där två ben möter varandra. Benen inte kommer i kontakt med varandra, utan snarare har möjlighet att glida och röra sig på grund av närvaron av fluider och ligament. Och dessa områden kommer sannolikt att bli skadade.

Nu 's fortsätta. Idrottare är mycket benägna att skador i ben, leder eller brosk. De är i ett yrke som ständigt kräver sin kropp för att vara i bästa form och prestera på en högre nivå än för en vanlig människa. De praxis dag och natt, göra rutiner som gör att kroppen att bekanta de rörelser som de gör och stärka den. Alla idrottare går till hård träning. de utsätter ständigt sina kroppar till de gränser, och se till att de är av utmärkt skick under spelets tid. oavsett hur de gör sina muskler starkare, de kan aldrig ändra på det faktum att den svagaste länken för dem skulle vara deras leder, brosk och områden runt den. Bland idrottare, den vanligaste och förödande är skadorna till ACL eller MCL av knäna.

ACL eller främre korsband återfinnes i den främre delen av knäet, som förbinder lårbenet (femur) och ben benet (tibia). Den plötsliga uträtning av knäet utöver normal kan orsaka skada på denna del. Å andra sidan, är en MCL (mediala säkerheter ligament) ligger insidan av knäet. Skador uppstår vanligtvis när knäet böjs olyckligt sidled.Detta är den största skillnaden mellan de två. Du kan läsa mer om detta eftersom endast grundläggande detaljer ges.

Sammanfattning:

1. Benen ansluter varandra genom lederna som stöds av olika muskler och ligament.

2. Den främre korsbandet finns i den främre delen av knät och kan skadas av en plötslig översträckning eller uträtning av knät.