Skillnaden mellan ägglossning och menstruationÄgglossning vs Menstruation

Det reproduktiva systemet av den kvinnliga anatomin har två huvuddelar, äggstockarna och livmodern. I livmoder och vaginalutsöndringar skapas inne i livmodern, och det föreligger även när den befruktade äggcellen fortsätter att utvecklas till ett foster medan äggen är skapade i äggstockarna. Båda äggstockarna är också ansvarig för skapandet av äggceller eller ägg och hormonella utsläpp. De ses i anslutning till bukhålan väggarna. En av dessa äggceller ligger vid den vänstra delen och den andra ses vid den högra delen.

Ägglossningen inträffar när ägg eller ägg skapas i båda äggstockarna. Det är en intermittent process där mogna äggblåsor släpps och dela ägg eller ägg. För perioden av ägglossning process är mognat ägget släpptes av äggstockarna beredda att befruktas. Om befruktning inte sker, är livmodern väggarna kasta bort och blod kommer att släppas från kvinnan 'kropp. Detta är känt som en kvinnlig' s regelbunden menstruationscykel, även benämnd en period. Menstruation eller period kan vara dold eller öppen. En dold period uppstår om endometriet resorberas av den mänskliga kroppen och förekommer i de flesta kvinnliga däggdjursarter, såsom hundar, katter, etc.

Kvinna mänskliga arten upplever uppenbara perioder eller menstruation. Blödning kan uppstå i livmodern och utträder genom slidan. Detta är vad folk vanligen kallar sin månatliga perioden. En vanlig period eller menstruation varar vanligtvis från två till sex dagar som börjar från den inledande dagen av blödning tills den upphör. Den menstruationer börjar gradvis sedan långsamt ökar och sedan minskar efter ett par dagar. Under hela sin menstruation, kan en kvinna känna en viss smärta, kramper, känslomässiga störningar, och huvudvärk.

Kvinnor känner sig allmänt obekväm, onormal trötthet, och humörsvängningar. Menstruations process varar i 28 dagar, och ägglossning händer under en viss dag i menstruationscykeln, den 14: e dagen. Under hela denna tid kommer en kvinnlig uppleva milda smärtor och har en upphöjd känsla av sexuella drifter och dofter. Vid ägglossningen, sker det naturligt eller den kan provoceras. En hona som har oligomenorré, ett tillstånd där menstruationen inträffar ibland, kan hanteras genom att inducera ägglossning. Det är också används för in vitro-parning.

Bortsett från de fysiska attributen, vid ägglossning, det finns en mognad och mottaglighet för att ge några fysiska fasad, beredskap att delta med en annan människa och odla ett nytt liv i livet, att delta i processen för generation. Under menstruation, löper denna potentiella nya liv och släpps ut. Det är ett mer lone incident. Honorna kan vara lämpade, men det är inte för parning med en annan person, men mer av en längtan efter en union med sin egen själv eller Gud. Det är en instans för övergång och rengöring, en tid av förberedelse och förnyelse för nästa process. Det är viktigt för varje människa kvinna att känna sin egen cykel, för henne att vara medveten om sina normala och oregelbundna cykler.

Sammanfattning:1. Ägglossningen sker när ägg eller ägg skapas i båda äggstockarna. Menstruation eller period kan vara dold eller öppen.

2. För perioden av ägglossning process är mognat ägget släpptes av äggstockarna beredda att befruktas. Om befruktning inte sker, är livmodern väggarna kasta bort och blod kommer att släppas från kvinnan 'kropp.

3. En dold period uppstår om endometriet resorberas av den mänskliga kroppen och förekommer i de flesta kvinnliga däggdjursarter, såsom hundar, katter, etc.

4. Menstruations process varar i 28 dagar, och ägglossning händer under en viss dag i menstruationscykeln, den 14: e dagen.

5. Under ovulation, sker det naturligt eller den kan provoceras. En hona som har oligomenorré, ett tillstånd där menstruationen inträffar ibland, kan det hanteras genom att inducera ägglossning.