Skillnaden mellan Acne och eksemAcne vs Eksem

Huden är det största organ i kroppen. Visste du att? Vissa kanske redan har hört talas om detta och det 'är inte nytt för dem, men för andra som har ingen aning om detta, kan det vara en ny upptäckt. Huden är också lättast bedömas organ under hälsokontroller. Läkare och läkare systematiskt och metodiskt undersöka huden för tecken på inflammation, rodnad, blåmärken, eller ömhet (smärtsamma förnimmelser vid beröring) för ledtrådar till några problem, både utanför och inne i kroppen. på grund av detta, har vi att ta hand om vår hud mer.

Huden är ett helt system av dess eget. Det kallas integumentary systemet. Den består av 3 lager, epidermal lager, huden skikt och subkutan vävnad. Vad vi ser i utsidan, ger oss vår hudfärg och ton, är epidermis. Det är i grunden består av hudceller som skyddar, kvarter och absorbera vissa näringsämnen. Nästa skikt är dermis. Den är rik på blodkärl och smärtreceptorer. Skada på detta skikt kan orsaka svår smärta och blödning. Slutligen innehåller den subkutana vävnaden fett som hjälper isolera, lagra energi och hjälper till att upprätthålla integriteten i vår hud.

Vanligtvis är hudproblem eller villkor lätt ses utan några enheter. Blåmärken eller rodnad kan indikera infektion i epidermala eller dermala skikt, liksom tecken på skada i de underliggande organen. Men ibland finns det anmärkningsvärda förändringar som lätt uppstår i huden som vi sällan försummar, tills de redan bry oss. Bland dessa hudproblem är akne och eksem som är vanliga, även om de är helt olika.

Först av allt, är akne anses vara en vanlig företeelse och en hudsjukdom som många människor har. Acne kan karakteriseras som icke-inflammerade eller inflammerade pigmenteringar eller störningar i den normala hudfärg. Detta inträffar eftersom det finns ett block i håret ändelser eller folliklar. Smuts och skräp samlas och bakterier frodas. Om inget ingripande görs, kan det orsaka ärrbildning, pigmentering, eller till och med inflammation i det drabbade området.

Å andra sidan, är eksem en betraktas som en inflammation i epidermala lagret. Det påverkar inte hårsäcken ändelser utan beror på olika orsaker. Eksem betraktas som ett symptom på en bakomliggande sjukdomstillstånd, som orsakar rodnad, torkning, klåda, eller ärrbildning i det drabbade området. Det är inte en hudsjukdom utan snarare resultatet av ett sjukdomstillstånd.Du kan läsa mer om detta eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:

1. Huden är det största organ i kroppen och innehåller 3 lager som är epidermis, dermis och subkutan.

2. Acne är en hudsjukdom på grund av blockering och infektion i hårsäcken ändelser, vilket leder till pigmente.