Skillnaden mellan Alocasia och ColocasiaAlocasia vs Colocasia

Alocasia och Colocasia, mer känd som 'elefant öron', hör till samma familj av Araceae. Även om de tillhör samma familj, de har många slående skillnader mellan dem.

En av de viktigaste skillnaderna som folk inte märker är i skillnaden i egenskaperna hos bladen. Bladen av alocasia ses att stå i en horisontell riktning. Tipsen är pekade i riktning uppåt. Dessutom bladen av alocasia har en blank yta och kommer med en förlängd corm.

Bladen av Colocasia ses att sloka nedåt. I motsats till Alocasia, bladspets colocasia pekar nedåt. Corm av colocasia har en mindre rundad form.

När Alocasias växer bra i väldränerad jord och skuggiga platser, de Colocasia växter växer mer i solljus och i länder med gott om vatten. En annan skillnad kan ses i placeringen av bladskaft. När bladskaft av Alocasia är ansluten till spåret, är bladskaft i colocasia fäst en bit ner skåran.

En annan väsentlig skillnad kan ses i de kvinnliga blommorna av de två anläggningarna. Moderkakan är Alocasia anläggningen är basal. Stammen och äggstockarna bifogas detta placenta längs inre basen. Å andra sidan är placenta hos colocasia sett intill den inre sidan. Stammen och äggstockarna är förbundna med moderkakan genom de inre sidorna av äggstocken.

Man kan också skilja mellan Alocasia och Colocasia genom att titta på knölen. De Colocasia knölar är bandad, stor och svullen. Å andra sidan, de rotknölar av Alocasia är tunna och längre.Sammanfattning
Bladen av alocasia ses att stå i en horisontell riktning. Bladen av Colocasia ses att sloka nedåt.

Spetsarna på Alocasia blad pekade i riktning uppåt. I motsats till Alocasia, bladspets colocasia pekar nedåt.

När bladskaft av Alocasia är ansluten till spåret, är bladskaft i colocasia fäst en bit ner skåran.

När Alocasias växer bra i väldränerad jord och skuggiga platser, de Colocasia växter växer mer i solljus och i länder med gott om vatten.

De Colocasia knölar är bandad, stor och svullen. Å andra sidan, de rotknölar av Alocasia är tunna och längre.