Skillnaden mellan spiral och MirenaIUD vs Mirena

I syfte att säkerställa korrekt familjeplanering, har många par utnyttjas en mängd olika typer av preventivmedel för att förhindra befruktning av ägget av spermier under samlag. IUDs är en av de mest gynnade typer av preventivmetoder som används av många kvinnor i dag. Jämfört med andra typer av preventivmetoder, spiral är i stånd att förhindra 99% av graviditeter under längre tidsperioder. I många fall är kvinnor som använder spiral skyddad från 1 till 10 år.

LUD består av en mjuk, plastram som sätts in i livmodern för att förhindra spermierna från att nå ägget, såsom lUD blocken livmodern. Det förhindrar också ägget från att fästa sig själv till livmoderväggen i händelse av att befruktning sker under samlag. I vissa fall har spiralen också ett tunt foder av koppar som omsluter plast, vilket gör det mycket kraftigare. Med rätt skötsel i dess införande, kan en spiral förhindra graviditeter för upp till tio år. I själva verket spiralen fungerar lika bra som om en kvinna hade en ligation operation, förutom att i fallet med spiralen, kan kvinnan fortfarande bli gravid genom att helt enkelt ta bort spiralen enheten och ingen operation krävs för att sätta in spiralen .

Mirena kontraceptiva system är mycket lik den lUD, att den innefattar en anordning som sätts in i livmodern för att förhindra befruktning av ägget samt plantering av det befruktade ägget på livmoderväggen i händelse av att befruktning gör inträffa. En av de stora skillnaderna mellan konventionella spiral och Mirena preventivmedel systemet, är att Mirena släpper även små doser av en syntetisk form av progesteron, som kallas levonorgestrel, direkt in i livmodern. Detta hormon ökar effektiviteten i Mirena preventivmedel systemet, eftersom detta orsakar ett avbrott i menstruationscykeln hos kvinnan, förhindrar ägglossning äger rum.

En annan stor skillnad mellan den Mirena preventivmedel systemet och konventionella spiralen enheter som används, är deras livslängd. Medan de flesta spiral enheter kan vara upp till tio år, den Mirena preventivmedel systemet varar bara för hälften av denna tid. Detta beror främst på det faktum att hormonerna frisätts in i livmodern bryter, och kommer att behöva fyllas på genom att sätta in en ny Mirena preventivmedelsanordning. Gravid efter att ha använt Mirena Systemet kan också vara svårare än vid användning av konventionella spiralen enheter, eftersom kvinnan 's reproduktiva systemet kommer att behöva lite tid för att återgå till sitt normala cykeln.Sammanfattning:

1. Både spiralen och Mirena preventivmedel system innebär införandet av en anordning i livmodern för att förhindra spermierna från att komma i kontakt med ägget, liksom för att förhindra det befruktade ägget från plantering sig på livmoderväggen.

2. Mirena också hemligheter små doser av ett syntetiskt progesteron i livmodern för att ytterligare öka sin förmåga att förhindra graviditet.