Skillnaden mellan IVF och ICSI
IVF vs ICSI

En av sju par beräknas ha problem med infertilitet. ? Det är oförmågan hos en man och kvinna att bli gravid. Både mannen och kvinnan kan drabbas av infertilitet och missfall är också en form av infertilitet. Orsakerna kan vara olika; det kan orsakas av genetik, sjukdomar, särskilt de som rör hypotalamiska och hypofys och att utsättas för miljöföroreningar.

För kvinnor som lider av infertilitet, kan det bero på grund av stress, en abnormitet i sköldkörteln och medicinska problem som infektioner i livmoderhalsen, polyper, tumörer, blockerade äggledare eller misslyckande embryot att fästa sig till livmodern.

För män kan orsakerna vara allt från infektioner som påssjuka eller VD och hormonella problem av exponering för giftiga ämnen och kemikalier. Om en man har diabetes och högt blodtryck, det finns också en risk för infertilitet.

Även par är försiktiga med att ha detta problem, det finns en hel del behandlingsmetoder som de kan användas för att hjälpa dem bli gravid. Från livmoderhalscancer kapsyler till homeopati till medicinska behandlingar, kan alla par hopp om att ha en baby. Om alla behandlingar vara ineffektiva, läkare brukar råda par tillgripa in vitro fertilisering (IVF).IVF är en process för gödsling äggcellerna med spermier celler utanför kroppen. Detta görs när det är kvinnan som lider av infertilitet. I IVF är ägglossnings processen manipuleras och kontrolleras. Äggceller från en kvinna befruktas med spermier celler av en man i en vätska. När embryot har vuxit, är det sedan placeras i patientens 's livmodern där det förväntas att växa.

Intra-cytoplasma Sperm Injection (ICSI) används när det är mannen som har fertilitetsproblem. Detta görs när IVF är inte möjlig. I denna process är en enda spermie injiceras i ägg och görs vanligen med donerade spermier. I befruktning, blir den starkaste och mest hälsosamma att befrukta ägget men med artificiell insemination, är äggen manuellt.

Vid användning av ICSI, finns det en risk för strukturella och numeriska defekter i kromosomerna som orsakar genetiska sjukdomar, så det föreslås att det alltid ska vara fosterscreening. IVF bär endast minimal risk för genetiska sjukdomar, eftersom spermierna är noga utvalda och testade.

Sammanfattning:
1. In vitro fertilisering sker när kvinnor inte bli gravida medan Intra-cytoplasmatisk spermie injektion görs för infertilitet hos män.
2. IVF innebär hormon manipulation och utvinning av äggceller från kvinnan och spermier från mannen att befruktas i vätska medan ICSI innebär utvinning av äggceller från människan och injicera en enda cell i en äggcell.
3. Det finns minimal risk för genetiska sjukdomar med IVF när du använder ICSI har en högre risk att bli gravid med ett embryo som har en genetisk sjukdom.