Skillnaden mellan spott och pankreasamylasSpott vs pankreasamylas

Vår kropp fungerar i underbara och mystiska sätt. Vi kunde inte 't förstå även graden och förmåga att vår kropp besitter för att hålla oss i rörelse och fungerar väl, samt upprätthålla vår hälsa och välbefinnande. De flesta av de processer i vår kropp är beroende av biologiska ämnen för att få fart dem i arbets normalt och lämpligt sätt. Ändå andra processer viktiga för vår hälsa, såsom matsmältningen, får hjälp av närvaron av dessa biologiska substanser. Utan dem, de flesta av de näringsämnen som vi tar i wouldn 't brytas ned i sin enklaste form som ska användas upp i vår kropp. Vad jag tänker på här är naturligtvis våra enzymer.

Enzymer är specialiserade proteiner som katalyserar några kemiska reaktioner. Ta notera att enzymer inte bara finns inuti vår kropp, men kan tas från andra levande varelser, såsom växter, liksom. Så med det, kommer jag att begränsa diskussionen till de enzymer som utvecklas i vår egen kropp. Att ytterligare förklara denna, enzymer hjälpa till att öka takten i vilken kemikalier omvandlas till andra former som är lämpliga för kroppen. Nästan alla biologiska processer i våra celler behöver enzymer för att det ska fungera. Detta beror på att varje enzym har en annan funktion, innebörd, det finns särskilda enzymer enbart för ett syfte eller uppgift.

Fortfarande finns det också enzymer som arbetar på de ämnen som kommer in vår kropp som matrester. Dessa enzymer rikta olika livsmedelsgrupper. Det finns enzymer som arbetar på kolhydratdelen, en del arbete på proteiner, medan det fortfarande finns andra som hjälper använda upp fettpartiklar. Jag kommer att fokusera mer på amylas, som specialiserat sig på kolhydrater, och dess två allmänt kända typer, saliv och bukspottsamylas.

Salivamylas är ett enzym som verkar på den råa form av kolhydrater, stärkelse. Detta enzym produceras i spottkörtlarna. Den salivamylas får blandas med de andra komponenterna i saliv när mat tuggas i munnen. Partiell nedbrytning av kolhydrater är redan pågår i munnen redan innan maten går in i magen och tunntarmen.

Å andra sidan, pankreas amylaser är enzymer som produceras i bukspottkörteln. Bukspottkörteln är det viktigaste organ matsmältnings, producerar kraftfulla enzymer som hjälper lösa kolhydrater i magen och tunntarmen. Pankreas amylaser agera mer komplexa kolhydrater som tar längre tid att lösa.Detta är den största skillnaden mellan de två amylaser. Du kan läsa vidare eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:

1. Enzymer katalyserar eller bidrar till att öka reaktionshastigheterna av kemiska ämnen. De är därför viktigt i de flesta cell onen av levande ting.

2. salivamylas produceras i spottkörtlarna och digerering av enkla kolhydrater börjar i munnen.