Skillnaden mellan vener och kapillärerVener vs Kapillärer

Vår kropp systemet är mycket komplext. När det gudomliga väsendet skapade oss, måste han ha skapat oss med stor komplexitet och svårigheter. Ty så älskade Gud oss ​​att han gjorde oss att se ut som honom enligt Bibeln. Vår kropp är komplicerad på grund av de många delar och funktion som har till skillnad från växter och andra enkla organismer.

Vi kan inte svara på dessa frågor och som människor vi bör vara tacksamma för att vi har skapats och vi är här för ett syfte. Förmodligen våra vener och kapillärer är en av de mest intressanta delarna av vår kropp på grund av sin funktion och roll i vår kropp.

Vener och kapillärer är blodkärl. När vi säger fartyg, och när vi föreställer fartyg, kan dessa saker bära eller innehålla något. Således blodkärl är strukturer som innehåller blod.Vener bär deoxygenated blod. Det bär det tillbaka till hjärtat. Artärerna har större väggar än venerna. Vener innehåller också tre skikt. Vener innehåller också ventiler. Dessa ventiler fungerar för att låta flödet av blodet strömma framåt än bakåt. De minsta vener kallas arenor bara för en skönt att veta information. 75% av blodet finns i venen vid någon punkt i tid. Det inte finns några pulser kan höras i venerna skillnad i artärerna. Således kan puls inte kännas.
Den minsta blodkärl inuti våra kroppar är kapillären. Till skillnad från venen, är kapillären består av ett enda lager av struktur som kallas endotelceller. Funktionen av endotelceller är för ämnen såsom vatten kan passera genom den. Kapillärer fungera som en koppling mellan venen och artären också. Den innehåller inte någon ventil samt till skillnad från artären. Sedan kapillären är den minsta, håller det endast 5% av blodet. En puls kan inte kännas våra kapillärer.
Dessa blodkärl måste tas om hand noga genom att inte röka och dricka för mycket alkohol. Vi bör också övervaka oss om högt blodtryck eftersom när dessa ådror explodera eller blockeras, vi är i riskzonen för omedelbar dö. Därför måste vi ändra vår livsstil.

Sammanfattning:

1. Vein är en större blodkärl jämfört med kapillär.
2. Kapillär rymmer bara 5% av blodet medan artären kan hålla upp till 75% av blod när som helst.
3. Vener innehåller ventiler för att förhindra backflöde av blod till skillnad från kapillären.
4. Kapillärer innehåller ett enda lager av väggen medan vener innehåller tre lager av cellväggen.