Skillnaden mellan aktin och myosinAktin vs myosin

Aktin och myosin är båda finns i musklerna. Både funktion för sammandragning av muskler. Aktin och myosin är proteintrådar som fungerar i närvaro av kalcium ions.actin och myosin är Strimmorna i skelettmuskulaturen. Ljus strimmor kallas aktinfilament. De är också kallad som jag band. Myosin filament, å andra sidan är den tjockare ett; tjockare än aktin myofilament. Myosin filament är ansvariga för de mörka band eller räfflor, som avses som H zon. A-bandet är längden av myosin filament. M linje är den centrala myosin filament förtjockning.

Två kombinerade aktin trådar utgör en aktin filament. Aktin bindning till myosin blockeras av troponin-tropomyosin-aktin-komplex. Myosin filament, å andra sidan består av buntar av myosin molekyler. Chefen för en myosin som är klotformiga fäster att aktinfilament på lämpliga platser. Myosin bunt svansar strukturerat centrala stjälk. Chefer myosin innehåller ATPas som omvandlar ATP till ADP.

Muskelsammandragning där aktin och myosin funktioner, bäst beskrivs under glidglöd teori. Glidglöd teorin beskriver hur musklerna minskar. Denna teori föreslogs av Ralph Niedergerke, Jean Hanson, och Andrew Huxley under 1954. I glidteori, aktin och myosin filament glider förbi varandra. När fibrerna i musklerna stimuleras av nervsystemet, huvuden av myosin fäster vid de bindningsställen på de magra filament och glid startar. I närvaro av adenosintrifosfat (ATP), den energi givaren, fäster varje tvärbrygga samtidigt lossnar kontinuerligt under flera gånger vid sammandragning. Denna kontinuerliga glid process ger spänning och drar de tunna filamenten mot mitten av sarcomere. Eftersom detta sker samtidigt i sarkomerer hela cellen, förkortar muskelcellen. Bindningen av myosin till aktin kräver kalciumjoner. Kalciumjoner finns djupt in i muskeln, på sarcolemma. Aktionspotentialer passera på sarcolemma att stimulera sarkoplasmatiska retiklet att frigöra kalciumjoner i cytoplasman. De kalciumjoner är en kvittning bindningen av myosin till aktin börjar filament glidande. I slutet av aktionspotentialen att stimulera sarko nätmagen orsakar reabsorbtion av joner innehållande kalciumpartiklar i sarkoplasmatiska retiklet förvaringsutrymmen, och muskelceller slappnar av och återgå till sin ursprungliga längd. Hela glidande glöd händelse inträffar inom några tusendelar av en sekund.

Aktin och myosin är inte bara ansvarig för cellulära rörelser men för icke-cellulära rörelser samt. Myosiner kallas också myosin enzymer eftersom det hjälper till att omvandla ATP till ADP. ATP behövs genom myosin krypa längs med aktin för att skapa mekanisk energi eller vad vi kallar tidigare som muskelsammandragning. I muskler, två myosin molekyler behövs. Denna myosin molekylen är ett mycket stort protein bestående av två liknande kedjor som är tunga och två par av kedjor som är lätta. Detta kallas myosin II. Omvandling av kemisk energi till mekanisk energi är ingripit av förändringar i myosin form som leder till ATP-bindning till aktin.

Sammanfattning:1. aktin och myosin finns i muskler och funktion för muskelsammandragning. Actins är tunnare än myosin och har lättare strimmor. Myosiner är tjock och med mörka strimmor.

2. aktin och myosin är inte bara ansvarig för cellulära rörelser men för icke-cellulära rörelser samt.

3. Muskelkontraktion där aktin och myosin funktioner, bäst beskrivs under glidglöd teori. Glidglöd teorin beskriver hur musklerna upphandlande i ledning med ATP.

4. Kalciumjoner behövs för muskelkontraktion. Aktionspotentialen är en stimulerande SR att frigöra kalciumjoner samt aktionspotentialen är de ansvariga för kalcium reabsorbtion tillbaka till SR förvaringsutrymmen.